ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul de pe lângă Tribunalul București cercetează, după o sesizare venită de la Poliția Sector 2, în cadrul unui dosar penal, situația celor care au amplasat cruci inscripționate cu "Creștinii nu vor megamoschee” în Capitală, au declarat, marți, surse judiciare pentru Mediafax.

Potrivit surselor menționate, pe 8 aprilie, Poliția Sector 2 din Capitală s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte penale iar imediat după cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului București, existând suspiciuni pentru mai multe zone din Capitală. În acest moment nu este începută urmărirea penală iar procurorii împreună cu polițiștii de la Investigații Criminale fac verificări prealabile.

Serviciul de Investigații Criminale, de la nivelul Direcției Generale a Poliției Capitalei, a solicitat secțiilor din subordine să înainteze către Structura Centrală toate sesizările pe care le au cu privire la instalarea crucilor inscripționate cu mesajul "Creștinii nu vor megamoschee”.

În noaptea de 7 spre 8 aprilie, aproximativ 500 de cruci cu mesaje anti-moschee au fost amplasate în mai multe locuri din Capitală.