ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul "Colectiv", patronii clubului și reprezentanți ai firmei de la care proveneau artificiile folosite în Colectiv urmând să fie judecați de magistrații de la Judecătoria Sectorului 4.

Pe 29 aprilie se va lua în discuție primul termen al procesului, în care judecătorii vor verifica măsurile preventive dispuse în dosar.

Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, dar și Daniela Niță, Cristian Niță și Viorel Zaharia, reprezentanți ai firmei de la care proveneau artificiile din Colectiv - sunt în prezent cercetați sub control judiciar, acuzațiile fiind de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

"În indolența vecină cu intenția, la organizarea spectacolelor, prin clauze contractuale inculpații au impus repetat condiții de atragere a unui public cât mai numeros în beneficiul propriei societăți, deși erau conștienți de riscurile datorate spațiului impropriu și măsurilor neluate privind situațiile de urgență", susțineau procurorii într-un draft al rechizitoriului, potrivit Mediafax.