ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși au trecut doi ani de atunci, scandalul vaccinelor toxice produse la Institutul Cantacuzino nu a fost rezolvat nici acum, dosarul fiind la Parchetul General timp de doi ani. Direcția Națională Anticorupție vrea să preia cazul vaccinului.

Cel mai probabil, decizia DNA de a prelua acest dosar survine faptului că acesta a stat prea mult timp la Parchetul General, iar daunele din acest caz, aproximativ 2 milioane de euro ar fi de vină pentru ca procurorii anticorupție să intervină, scrie B1.ro.

În anul 2014, România s-a confruntat cu o criză a vaccinului antigripal. 400.000 de doze de vaccin antigripal produse la Institutul Cantacuzino au fost retrase de pe piață, rezultatele testelor indicând o concentrație foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacții adverse, precum febra sau șoc anafilactic.

Fostul ministru al sănătății Eugen Nicolăescu, spunea la acea vreme că este posibil ca cineva să fi sabotat producția și a cerut public ajutorul Serviciului Român de Informații.

Agenția Națională a Medicamentului a trimis probe la un laborator din Franța,  iar rezultatele au arătat că dozele continueau toxine peste normele acceptate în mod legal. Dosarul s-a aflat până acum la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.