Deși au trecut doi ani de atunci, scandalul vaccinelor toxice produse la Institutul Cantacuzino nu a fost rezolvat nici acum, dosarul fiind la Parchetul General timp de doi ani. Direcția Națională Anticorupție vrea să preia cazul vaccinului.

Cel mai probabil, decizia DNA de a prelua acest dosar survine faptului că acesta a stat prea mult timp la Parchetul General, iar daunele din acest caz, aproximativ 2 milioane de euro ar fi de vină pentru ca procurorii anticorupție să intervină, scrie B1.ro.

În anul 2014, România s-a confruntat cu o criză a vaccinului antigripal. 400.000 de doze de vaccin antigripal produse la Institutul Cantacuzino au fost retrase de pe piață, rezultatele testelor indicând o concentrație foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacții adverse, precum febra sau șoc anafilactic.

Fostul ministru al sănătății Eugen Nicolăescu, spunea la acea vreme că este posibil ca cineva să fi sabotat producția și a cerut public ajutorul Serviciului Român de Informații.

Agenția Națională a Medicamentului a trimis probe la un laborator din Franța,  iar rezultatele au arătat că dozele continueau toxine peste normele acceptate în mod legal. Dosarul s-a aflat până acum la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.