Deși au trecut doi ani de atunci, scandalul vaccinelor toxice produse la Institutul Cantacuzino nu a fost rezolvat nici acum, dosarul fiind la Parchetul General timp de doi ani. Direcția Națională Anticorupție vrea să preia cazul vaccinului.

Cel mai probabil, decizia DNA de a prelua acest dosar survine faptului că acesta a stat prea mult timp la Parchetul General, iar daunele din acest caz, aproximativ 2 milioane de euro ar fi de vină pentru ca procurorii anticorupție să intervină, scrie B1.ro.

În anul 2014, România s-a confruntat cu o criză a vaccinului antigripal. 400.000 de doze de vaccin antigripal produse la Institutul Cantacuzino au fost retrase de pe piață, rezultatele testelor indicând o concentrație foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacții adverse, precum febra sau șoc anafilactic.

Fostul ministru al sănătății Eugen Nicolăescu, spunea la acea vreme că este posibil ca cineva să fi sabotat producția și a cerut public ajutorul Serviciului Român de Informații.

Agenția Națională a Medicamentului a trimis probe la un laborator din Franța,  iar rezultatele au arătat că dozele continueau toxine peste normele acceptate în mod legal. Dosarul s-a aflat până acum la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews