ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoarea Florentina Pârvu de la Curtea de Apel Timișoara, ieșită la pensie în 12 mai 2023, a încetat din viață, transmite bihorjust.ro.  

Anunțul a fost făcut vineri, 26 ianuarie 2024, de CSM: „Consiliul Superior al Magistraturii își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață a doamnei Florentina PÂRVU, fost judecător în cadrul Curții de Apel Timișoara, și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!” 

Decesul judecătoarei a survenit la trei zile după decesul altei judecătoare, Adina-Eugenia Macovei de la Judecătoria Lehliu-Gara.

Judecătoarea Adina-Eugenia Macovei a murit la mai puțin de o luna după împlinirea vârstei de 55 de ani și la doua luni după ce CSM a pedepsit-o disciplinar cu tăierea cu 10% a salariului timp de 6 luni pentru întârzieri în soluționarea dosarelor, transmite luju.ro.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat marți, 23 ianuarie 2024, decesul judecătoarei.

„Consiliul Superior al Magistraturii își exprima profundul regret pentru încetarea din viață a doamnei MACOVEI ADINA-EUGENIA, judecător în cadrul Judecătoriei Lehliu-Gara, și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!”, este mesajul CSM.

Născută la 24 decembrie 1968, Adina Macovei a absolvit Facultatea de Drept în 1995, apoi a profesat că avocat în Baroul București intre 1995 și 2004. În 2008, a intrat în magistratura, la Judecătoria Fetești (județul Ialomiță), iar în 2009 s-a transferat la Judecătoria Lehliu-Gara (județul Călărași).

La 1 noiembrie 2023, Secția pentru judecători în materie disciplinară din CSM i-a aplicat judecătoarei sancțiunea constând în diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de 6 luni pentru abaterea de la art. 271 lit. g teza I din Legea 303/2022: „nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor”.

Dumnezeu s-o ierte! Lumea Justiției transmite condoleanțe familiei îndurerate.