ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul Bobby Păunescu a declarat miercuri, într-o emisiune Adevărul Live, că unul dintre proiectele sale pentru 2018 constă în invitarea mai multor actori de la Hollywood la defilarea de 1 Decembrie.

Acesta își dorește ca personalitățile cu origini românești, precum Natalie Portman sau Dustin Hoffman, să fie prezente la parada de ziua națională și să poarte steagul României în piept, la 100 de ani de la Marea Unire.

„Un alt proiect pe care îl am este să încerc să aduc cât mai mulți actori de origine română, de la Hollywood sau, nu știu, oameni importanți, cunoscuți, cum ar fi Natalie Portman, născută la Ierusalism, dar din părinți din România, Dustin Hoffman, Harvey Keitel, și așa mai departe. E un vis, nu știu dacă voi reuși să îl îndeplinesc, dar să îi văd defilând de 1 Decembrie cu steagul românesc în piept, mi se pare o chestiune care va ține prima pagină a multor publicații din străinătate”, a declarat Păunescu.
 
Dustin Hoffman este unul dintre cei mai cunoscuți actori din lume. Rolurile din Rain Man și Kramer vs. Kramer i-au adus premiul Oscar. Hoffman s-a născut la 8 august 1937, în Los Angeles dintr-o mamă româncă și un tată ucrainean. 

Natalie Portman este o altă actrițâ cu origini românești. Bunica actriței a trăit pe teritoriul Basarabiei, în perioada interbelică. Despre aceasta Natalie a vorbit într-un interviu acordat revistei americane Rolling Stone în care povestește cu mândrie despre bunica ei specială care a trăit în România (Basarabia a fost parte componentă a României între 1918–1940), spunând că a fost spioană pentru serviciile secrete britanice în cel de-al doilea război mondial și a călătorit foarte mult în Europa. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat Natalie Portman se află Closer, Războiul Stelelor - Răzbunarea lui Sith, Cold Mountain sau V de la Vendetta.