ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Caz şocant într-o localitate din Iaşi. Două surori de 5, respectiv 6 ani, au fost abuzate de un bărbat din sat, luni la rând. Coşmarul a luat sfârşit după ce asistenta socială a anunţat autorităţile. Ar putea să existe şi o a treia victimă, spun anchetatorii. 

Fetele fac parte dintr-o familie cu 8 copii crescuţi numai de mamă. Femeia nu are serviciu şi trăieşte din alocaţia copiilor, în aceeaşi casă cu bunicul lor. Bătrânul povesteşte că a aflat despre calvarul fetelor de la oamenii din sat.

Fetele au trăit acest coşmar încă din primăvară. Nu au îndrăznit să spună nimic, până de curând. I-au povestit unei rude despre un vecin pe care îl vizitează destul de des. Uneori chiar împreună cu mama lor. Această persoană a discutat cu asistentul social din comună, care a anunţat imediat poliţia.

Cel care le-a torturat pe cele două surori este un fost tractorist, divorţat de mai bine de 20 de ani. Trăieşte din pensie de handicap şi este cunoscut în sat ca o persoană violentă. El le-ar fi ademenit pe fete cu bomboane, desene animate şi bani. Le-a convins să se dezbrace şi le-a fotografiat. Vecinii bărbatului spun că şi mama fetelor îl vizita, potrivit tvr.ro.

Cele două fetiţe abuzate se află acum în Centrul de Primire a Minorilor unde sunt consiliate psihologic. Direcţia de Asistenţă Socială va stabili dacă mama le-a neglijat.

Bărbatul care le-a chinuit pe cele două minore a fost reţinut de către procurorii DIICOT, iar astăzi judecătorii Tribunalului Iaşi l-au arestat preventiv pentru 30 de zile.