Afirmațiile scriitorului Mircea Cărtărescu despre Referendumul pentru Căsătorie au stârnit reacții în lumea românească.
 
Doctorul Pavel Chirilă i-a răspuns lui Cărtărescu, prin intermediul unui mesaj trimis pe adresa redacției ActiveNews. Reputatul medic spune că pentru cuvântul „disgrațios”, Mircea Cărtărescu ar trebui să ceară scuze poporului român.

„Referendum-ul pentru familie nu este  "disgratios" pentru simplul motiv ca uniunea liber consimțită dintre strămoșii Dumneavoastră nu a fost disgrațioasă și de aceea nici Dumneavoastră nu sânteți rezultatul disgrațios al vreunei familii disgrațioase
De asemenea Referendum-ul pentru familie nu este  lipsit de temei" deoarece uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie este temeiul nașterii de prunci în care se prelungește însăși existența noastră.Pentru cuvântul "disgrațios"  ar trebui să vă fie jenă (rușine) și să cereți scuze poporului român. Vă doresc liniște și pace în suflet chiar dacă referendum-ul reușește”, a scris dr. Chirilă, în exclusivitate pentru ActiveNews.
 
Reamintim:  Mircea Cărtărescu a anunțat zilele trecute că boicotează Referendumul pentru Căsătorie „Pentru că: 1. legitimează o încălcare a drepturilor omului; 2. e o diversiune menită să acopere noi infracțiuni ale puterii; 3. e o absurditate demnă de țara lui Urmuz”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews