ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afirmațiile scriitorului Mircea Cărtărescu despre Referendumul pentru Căsătorie au stârnit reacții în lumea românească.
 
Doctorul Pavel Chirilă i-a răspuns lui Cărtărescu, prin intermediul unui mesaj trimis pe adresa redacției ActiveNews. Reputatul medic spune că pentru cuvântul „disgrațios”, Mircea Cărtărescu ar trebui să ceară scuze poporului român.

„Referendum-ul pentru familie nu este  "disgratios" pentru simplul motiv ca uniunea liber consimțită dintre strămoșii Dumneavoastră nu a fost disgrațioasă și de aceea nici Dumneavoastră nu sânteți rezultatul disgrațios al vreunei familii disgrațioase
De asemenea Referendum-ul pentru familie nu este  lipsit de temei" deoarece uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie este temeiul nașterii de prunci în care se prelungește însăși existența noastră.Pentru cuvântul "disgrațios"  ar trebui să vă fie jenă (rușine) și să cereți scuze poporului român. Vă doresc liniște și pace în suflet chiar dacă referendum-ul reușește”, a scris dr. Chirilă, în exclusivitate pentru ActiveNews.
 
Reamintim:  Mircea Cărtărescu a anunțat zilele trecute că boicotează Referendumul pentru Căsătorie „Pentru că: 1. legitimează o încălcare a drepturilor omului; 2. e o diversiune menită să acopere noi infracțiuni ale puterii; 3. e o absurditate demnă de țara lui Urmuz”.