O femeie din România a născut o fetiță perfect sănătoasă, deși afecțiunea de care suferă este aproape incompatibilă cu sarcina.

 

Diana Roman a rămas însărcinată și apoi a aflat că suferă de cancer de col uterin. Nimeni nu îi dădea vreo șansă să ducă sarcina la bun sfârșit și să nască un copil perfect sănătos. Un singur doctor, din București, a înțeles-o și i-a fost alături în încercarea sa de a deveni mamă. Practica clasică este că, în cazul unei femei cu cancer de col uterin, să fie eliminat complet aparatul reproducător, ceea ce face ca persoană respectivă să nu mai poată avea copii.

Totuși, Diana a dorit să riște și să păstreze sarcina, iar alături i-a fost medicul Petre Brătilă. „Ea a pus mai presus această sarcină, având în vedere că încerca de foarte mult timp să rămână gravidă și a riscat, într-un fel”, a spus medicul, pentru stirileprotv.ro.

Doctorul român a reușit să îi extragă tumora fără să atingă fătul. Înainte de Diana, în întreaga lume, o singură bolnavă de cancer de col uterin mai reușise să nască un copil perfect sănătos, după o astfel de operație.

Medicii spun că mama și fiica s-au salvat reciproc. Diana a aflat în stadiu incipient că este bolnavă de cancer tocmai pentru că își făcea analizele pentru sarcină. Ea va rămâne însă sub supraveghere medicală.

"Mă simt foarte fericită. Mi-am dorit dintotdeaună să fiu mamă și, în sfârșit … E foarte frumoasă, de abia aștept să o țin în brațe. Am auzit-o cum plângea, am început să plâng și eu. Ne-am rugat foarte mult la Sf. Efremie și o să se numească Efremia”, a spus mămica.