ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai puțin de 190.000 de copii români s-au născut anul trecut, numărul acestora fiind cu 40% mai scăzut față de anul 1990, când număul noilor născuți era de aproape 315.000 de copii, scrie Zf.ro.

Lipsa locurilor de muncă i-a determinat pe tinerii care ar fi trebuit să-și întemeieze o familie să plece în străinătate, în timp ce femeile amână din ce în ce mai mult nașterea primului copil, iar aceste fenomene accentuează scăderea populației României.

Mai mult decât atât, în anul 2015 (cel mai recent an pentru care există date), peste 26.000 de copii români s-au născut în străinătate, ceea ce înseamnă că 13% din totalul copiilor români născuți în 2015 (adică unu din opt) s-au născut în altă țară.

Populația este cel mai important „activ" al unei țări, iar fenomenul de scădere a populației există și în statele puternic dezvoltate din punct de vedere economic, care însă își „rezolvă" problema prin importul de imigranți.