ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Regele Solomon au venit două femei care își disputau un copil și i-au cerut să stabilească adevărul. Cele două femei stăteau împreună într-o casă, fiecare născuse un băiat, dar unul dintre copii murise, iar acum fiecare susținea că cel rămas în viață este copilul ei.

Regele Solomon a cerut o sabie și le-a spus celor două femei să taie copilul în două și fiecare să ia câte o jumătate. Una dintre femei a spus „dați-i celeilalte acest prunc și nu-l omorâți!”, iar cealaltă a zis: „ca să nu fie nici al meu, nici al ei, tăiați-l!”

Regele Solomon a dat copilul mamei adevărate, cea care prefera să se despartă de copil, dar acesta să rămână în viață.

Familia Săcărin a construit un eșafodaj instituțional prin care a reușit să fie declarată familia adoptivă a Sorinei. Dar mesajul pe care Adelina Șărămăt l-a transmis Sorinei arată care sunt adevărații părinți adoptivi ai Sorinei, cei care o iubesc și doresc binele fetiței mai mult decât propriul bine.

După 18 zile în care nu a vorbit cu Sorina, pentru că familia Săcărin nu i-a dat posibilitatea, Adelina, fiica cea mare a familie Șărămăt și nașa de botez a Sorinei, a trimis acest mesaj către Sorina, cu lacrimi în ochi: 

„Să știi că te iubim foarte mult și nici măcar o clipă nu am vrut să renunțăm la tine.  Să nu crezi niciodată că nu te-am vrut, că nu te vrem. Sper să fii cuminte și sănătoasă și sper din tot sufletul să rămâi cu noi și chiar aș vrea să vezi imaginile acestea, dacă nu acum poate peste ceva timp. Sunt convinsă că o să le vezi și o să realizezi că noi chiar te-am iubit și te iubim în continuare.

Ne este foarte dor de tine, deși au trecut 17 zile. M-am bucurat așa de mult aseară când am văzut pozele cu tine. Cred că am plâns o oră sau două. Plângeam să nu mă audă nici Mădă. M-a durut așa de tare că Andreea a încercat să sune pe altcineva cu gândul că te sună pe tine.

Să știi că nu o sa te condamnăm niciodată dacă tu o să alegi să pleci cu familia aceea. Tu trebuie să faci exact ce simți și ce-ți dorești. Când o să ne întâlnim să nu crezi că vrem să te șantajăm noi emoțional - tu trebuie să faci exact ceea ce-ți dorești. Dacă tu vrei să pleci cu domnii, ești liberă! Dar, dacă nu vrei, te așteptăm cu brațele deschise.”

Apoi a continuat către invitații de la emisiunea Sinteza Zilei, care i-a oferit prilejul să înregistreze acest mesaj:
„Aș vrea ca oamenii să nu ne mai condamne și să vadă prin ochii noștri. Sunt foarte mulți care spun că Sorinei îi va fi foarte bine în America. Dar nu cred asta. Dacă vrei să ajungi un om, poți să ajungi și la noi în România. 
Și când ești crescut cu iubire și ți se oferă ce vrei sunt convinsă că poți să ajungi și la noi în România ce-ți dorești, pentru că noi o să te sprijinim tot timpul, atât pe tine, cât și pe Andreea.

Nici nu vreau să mă gândesc că tu o să pleci. Mă gândesc și la Andreea cum o să meargă ea la școală fără tine. Andreea când era bolnavă Sorina nici nu voia să meargă la școală - deci, niciodată nu au mers separat la școală. Niciodată! Doamna învățătoare spunea câteodată: „Nu sunteți lipite, puteți să veniți și separat.” Dar ele nu voiau.
Sper să nu ne condamne nici Andreea că noi nu am luptat atunci pentru ea (pentru Sorina, n.n.).Chiar nu am putut.  Nu am avut atâta putere să ne luptăm cu nu știu câți oameni. Și noi nu am crezut o clipă că o să vină o femeie să tragă în halul acela de un copil, chiar am așteptat că oamenii aceia „stop, faceți ceva”, chiar am așteptat să se oprească. Nu-mi iese din cap gândul că domnii au stat în mașină și au văzut prin ce trece Sorina și chiar o filmau. Poate nu simt nimic pentru Sorina, dar să se considere părinți, pentru că au și ei copii. Ei practic și-au dat acordul ca copilul lor înfiat să fie maltratat. Nu o să înțeleg niciodată cum au permis așa ceva.

A zis domnul odată că erau trei soluții. [Una era] să îi aresteze pe părinții mei și să ajungă Andreea în centru. Eu sunt convinsă că părinții mei preferau să meargă la pușcărie decât să fie Sorina trasă pe acolo și lovită. Trebuia să fi întrebat: „vreți să mergeți la pușcărie?” Și sunt convinsă că ei ziceau că „da”, decât să treacă prin chinul acela [Sorina]. Și dacă nu ei, mergeam eu singură, de plăcere.”

Doamne, Cel care ai dat lui Solomon înțelepciune și dragoste pentru dreptate, dă-le pe acestea și judecătorilor de care depinde acum soarta Sorinei!