ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ani la rând, suflarea din acest colț de țară ceruse autorităților județene să ia măsuri și să refacă drumul. Deși nu purtase niciodată asfalt, era tot mai frecventat atât de timișeni, cât și de oameni din alte colțuri ale țării, veniți să se roage la mănăstirea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, Ocrotitorul Banatului. Și iată că în cele din urmă a fost construit practic de la zero, iar odată cu el s-a deschis sfințenia unui loc către lume.

Mănăstirea de la Partoș este una dintre cele mai vechi mănăstiri din partea de vest a țării, cu o semnificație deosebită în viața duhovnicească și culturală a poporului român. Reperele istorice vorbesc de înființarea sa încă de la sfârșitul secolului al XIV-lea. O însemnătate aparte este adusă Mănăstirii de la Partoș de către Sfântul Iosif cel Nou, odată ce renunță la scaunul mitropolitan în anul 1653. Aici se retrage și își petrece restul vieții pământești, până la 15 august 1656, cel considerat până astăzi un izvor de har și binecuvântare pentru toți cei care caută ajutorul cu credință.

Inaugurarea drumului de 5,7 kilometri care leagă localitățile timișene Partoș și Banloc a fost prilej de mare bucurie pentru localnici dar și pentru întreaga suflare bănățeană ortodoxă. Prezent la inaugurare, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, i-a mulțumit președintelui CJ Timiș, Titu Bojin, pentru realizarea drumului și i-a făcut acestuia o propunere. „Cred că este o binecuvântare a Sfântului, el s-a rugat la Dumnezeu ca să se facă această cărare, că să spun așa, asfaltată, pentru ca mai mulți credincioși iubitori de Dumnezeu, de neam și de țară să poată veni aici. De asemenea venind pe acest drum am constatat că suntem foarte aproape de graniță, numai 2,5 kilometri, iar dincolo de graniță sunt frații noștri români și am lansat această idee astăzi și domnului primar și domnului președinte al Consiliului Județean să facem tot ce este posibil să întindem această mână caldă către frații noștri români din Serbia, iar acest drum va fi, zic eu, ca un balsam, care va vindeca o rană, pentru că cineva a sfârtecat la un moment dat din trupul patriei române, și i-a despărțit pe români de o parte și de alta” a declarat Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, potrivit www.pressalert.ro.