ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comuna Zăvoi, din județul Caraș-Severin, a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea străzilor din Poiana Mărului, investiția fiind de 6,4 milioane de lei. Asfaltarea a aproximativ șase kilometri de străzi se află în stadiu de implementare, semne bune venind și dinspre administrația județeană.

 „Consiliul Județean Caraș-Severin a reparat anul trecut o parte din drumul județean 683 Zăvoi – Poiana Mărului, iar în următoarele zile am promisiunea că vor continua reparațiile pentru a fi finalizat în 24 iunie, când Poiana Mărului își sărbătorește hramul Mănăstirii. Mai este de reparat tronsonul de la fosta Colonie ACH – Măru până la Poiana Mărului. Drumul județean are o lungime de 24,5 km, iar această porțiune de la Colonia ACH – Măru reprezintă aproape jumătate” , susține primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei pentru www.expressdebanat.ro. 

Mănăstirea Poiana Mărului are drept hram Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și a luat ființă la inițiativa preotului paroh Dorel Fercea și a credincioșilor din Parohia Măru, înainte de Revoluția din 1989. Biserica zidită în cadrul complexului monahal a fost târnosită pe 24 iunie 2008, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Așezământul de călugărițe adăpostește o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pictată pe Sfântul Munte Athos în anul 1520. 
 
Stațiunea Poiana Mărului este așezată în inima munților Țarcu, la 500 de metri altitudine, într-un amfiteatru natural sub formă de potcoavă, de un pitoresc aparte și un mediu natural de vis. Dezvoltarea a început după Marea Unire din 1918, iar în 1936 a fost declarată stațiune turistică climaterică. Turismul pentru sănătate este la el acasă, datorită aerului puternic ozonat, unic în Europa. Stațiunea este și un adevărat nod de trasee turistice- de aici, pe Valea Bistrei Mărului, prin așa numita Șaua Iepei, se poate ajunge la lacul de acumulare Gura Apelor. Un al doilea traseu este pe Valea Șucului, iar cel de-al treilea este pe poteca ce duce la Vârful Nedeia (2.150 m), apoi la Vârful Pietrei (2.192 m) și într-un final la Sarmizegetusa.