Comuna Zăvoi, din județul Caraș-Severin, a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea străzilor din Poiana Mărului, investiția fiind de 6,4 milioane de lei. Asfaltarea a aproximativ șase kilometri de străzi se află în stadiu de implementare, semne bune venind și dinspre administrația județeană.

 „Consiliul Județean Caraș-Severin a reparat anul trecut o parte din drumul județean 683 Zăvoi – Poiana Mărului, iar în următoarele zile am promisiunea că vor continua reparațiile pentru a fi finalizat în 24 iunie, când Poiana Mărului își sărbătorește hramul Mănăstirii. Mai este de reparat tronsonul de la fosta Colonie ACH – Măru până la Poiana Mărului. Drumul județean are o lungime de 24,5 km, iar această porțiune de la Colonia ACH – Măru reprezintă aproape jumătate” , susține primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei pentru www.expressdebanat.ro. 

Mănăstirea Poiana Mărului are drept hram Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și a luat ființă la inițiativa preotului paroh Dorel Fercea și a credincioșilor din Parohia Măru, înainte de Revoluția din 1989. Biserica zidită în cadrul complexului monahal a fost târnosită pe 24 iunie 2008, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Așezământul de călugărițe adăpostește o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pictată pe Sfântul Munte Athos în anul 1520. 
 
Stațiunea Poiana Mărului este așezată în inima munților Țarcu, la 500 de metri altitudine, într-un amfiteatru natural sub formă de potcoavă, de un pitoresc aparte și un mediu natural de vis. Dezvoltarea a început după Marea Unire din 1918, iar în 1936 a fost declarată stațiune turistică climaterică. Turismul pentru sănătate este la el acasă, datorită aerului puternic ozonat, unic în Europa. Stațiunea este și un adevărat nod de trasee turistice- de aici, pe Valea Bistrei Mărului, prin așa numita Șaua Iepei, se poate ajunge la lacul de acumulare Gura Apelor. Un al doilea traseu este pe Valea Șucului, iar cel de-al treilea este pe poteca ce duce la Vârful Nedeia (2.150 m), apoi la Vârful Pietrei (2.192 m) și într-un final la Sarmizegetusa. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews