ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce drumurile europene au fost și în 2017 cele mai sigure drumuri din lume, cu o medie de 49 de accidente mortale la un milion de locuitori, România este pe ultimul loc în UE la acest indicator, în condițiile în care a avut cea mai mare rată a accidentelor mortale mortalitate din UE (98 de accidente mortale la un milion de locuitori, dublu față de media din UE), a anunțat marți Comisia Europeană.

În prezent, doar două state membre, România și Bulgaria, au o rată a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, față de șapte state membre în anul 2010. De asemenea, în 2017 majoritatea statelor membre aveau o rată a accidentelor mortale mai mică de 60 de decese la un milion de locuitori, iar opt din aceste state aveau chiar o rată a accidentelor mortale mai mică de 40 de decese la un milion de locuitori.

În UE, Suedia (25 de decese la un milion de locuitori), Marea Britanie (27), Olanda (31) și Danemarca (32) au raportat cele mai scăzute cifre în 2017. Pe de altă parte, Estonia și Slovenia au raportat cea mai mare scădere a numărului de accidente mortale în 2017 față de anul 2016, de minus 32% și, respectiv, minus 20 %. În schimb, în România numărul de accidente mortale a crescut cu un procent în 2017 față de anul 2016.

„25.300 de persoane și-au pierdut viața pe drumurile noastre în ultimul an și multe altele au suferit vătămări grave care le vor afecta pe viața. Siguranța rutieră este, fără doar și poate, o responsabilitate partajată cu statele membre, însă eu sunt convinsă că UE poate face mai mult pentru a-i proteja mai bine pe cetățenii europeni. Comisia lucrează în prezent la o serie de măsuri concrete, pe care intenționam să le anunțam în săptămânile următoare”, a declarat comisarul pentru Transporturi, Violeta Bulc.