ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Iași a avut loc weekend-ul 1-4 septembrie Întâlnirea Tinerilor Ortodocși – ITO 2017, eveniment la care au participat 6.000 de tineri ortodocși din America, Africa, Europa și Asia.

Cunoscutul prezentator de la Radio Zu, Daniel Buzdugan, unul din amfitrionii manifestării, a scris pe pagina sa de Facebook că „despre adunarea asta frumoasa de la Iasi (ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCȘI) nu se va vorbi nicăieri in presa românească!” 

Și așa a fost. Cu excepția câtorva site-uri, evenimentul a fost ignorat total de presa centrală! Nici măcar agențiile de presă nu au transmis știri de la Iași. 

În același timp, duminică seara, în Piața Victoriei din București, 300 de tineri au protestat contra Guvernului. Micul protest a fost prezentat pe larg în presa centrală, televiziunile dedicând spații ample acestora.
 
Presa liberă și independentă se ducea în Piața Victoriei chiar și când acolo era doar un om.
 
„Câteva mii de tineri adunați la Iași nu au reușit să facă să vibreze spiritul jurnalistic al știriștilor pentru care chiloții sau cățelul cine știe cărei vedete, freza lui Trump, elucubrațiile cine știe cărui scriitoraș sau ceteraș implicat-interesat politic pe teme actuale, sau faptul că vara e cald, toamna plouă sau iarna e frig sunt neapărat chestiuni de interes mondial.

Plus că acești tineri ortodocși s-au comportat totalmente atipic față de cum li s-a ordonat știriștilor să scrie despre ăștia ortodocșii: nu au dat ture de piață în genunchi, nu s-au înghesuit la moaște, colaci și colivă, nu au făcut panaramă, nu au strigat, nu au privit cruciș la cameră, nu au strigat lozinci împotriva adversarilor, nu au cerut „jos” sau cel puțin, să zicem, biciuirea în public a adversarilor, ca alții. Nu au purtat nici pancarte cu căcării obscene. Nu au urlat că pe ne-creștini o să îi mănânce iadul și pe ei nu. Nici măcar nu le-a zis popa cu cine să voteze la următoarele alegeri. Nu au cerut catedrale-nu spitale. Deci, total ne-știrist, total ne-interesant, ne-șoc și groază. Plus de asta, am observat că orice informație din aceasta cu creștini în general și ortodocși în special, aflați în situații OK (campanii umanitare, deschideri de spitale, de lăcașuri de ajutorare, etc) este ignorată cu succes de presa asta cool și la modă”, a scris Dumitru Chiseliță în Tribuna.