ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 4 august, începând cu ora 17, Asociația "Calea Neamului” organizează un marș și un ceremonial religios la Arcul de Triumf din Capitală, informează un comunicat de presă trimis pe adresa redacției.

Prilejul este oferit de sărbătorirea centenarului „intrării Armatei Române în Budapesta și al eliberării Ungariei de regimul bolșevic.Se împlinesc 100 de ani de când Armata Română a dat o lecție întregii Europe, făcând scut în fața extinderii regimului comunist în întreg Centrul Europei, consfințind, totodată, prin campania militară din 1919, actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”.

Programul începe la ora 17:00 în Piața Charles de Gaulle (din fața Parcului Herăstrău)spre Arcul de Triumf, unde va avea loc o slujbă de pomenire a eroilor. Se vor depune coroane de flori, se vor cânta cântece patriotice și se vor ține scurte alocuțiuni, după care coloana își va continua drumul, pe bulevardul Kiseleff, până în Piața Victoriei, unde va avea loc un scurt program artistic.

Conform organizatorilor, la manifestare au fost invitați și reprezentanții Ambasadei Ungariei. Și-au anunțat prezența cei din Liga Studenților-Universitatea "Al. I. Cuza” Iași, Frăția Ortodoxă "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Asociația "Tradiția Militară” (ai cărei membri vor îmbrăca uniformele militare asemănătoare celor pe care le-au purtat militarii români în anul 1919), precum și alte asociații din țară.