ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 20 de organizații non-guvernamentale anunță că vor protesta duminică, 4 martie, în fața Ministerului Culturii, pentru a se manifesta „împotriva campaniei de propagandă homosexuală”, făcută cu girul Ministerelor Culturii, Sănătății și Educației, se arată într-o scrisoare deschisă primită pe adresa redacției. Printre semnatari se numără Alianța pentru Demnitate Națională (Iulian Capsali), , Asociația „Pro Vita București” sau Revista „Familia Ortodoxă”.

„Ne opunem perfidei reeducări realizate cu aceste spectacole distrugătoare moral și fizic. Solicităm Ministrului Culturii și Identității Naționale să ne apere de extremismul unor modele antropologice străine, experimentale sau de așa zisă avangardă. Nu mai este demult vorba de avangardă ci de cea mai agresivă ariergarda artistică!
Libertatea de expresie rămâne un drept constituțional inviolabil (indiferent de orientarea sexuală). Dar, ca orice libertate, ea trebuie să fie pusă în contextul unei înțelepte și sănătoase prioritizări față de sănătatea medicală și a dezvoltării psihice a adolescenților. În plus trebuie păstrate demnitatea, decența și buna cuviință, stâlpi de veacuri ai etosului românesc!

Fără aceste priorități, ce fel de nouă identitate vrea actuala guvernare să construiască? Refuzăm să călcăm în urmele de șenile deschise de tancurile așa zisei revoluții de gen!”, arată ONG-iștii în documentul trimis pe adresa redacției.

Manifestanții atrag atenția asupra faptului că se lucrează la „canonizarea culturală a homosexualității:Atragem atenția că în alte țări și culturi se lucrează deja la etapa următoare: a dezincriminării pedofiliei, incestului, necrofiliei sau zoofiliei. Monstruozități care sunt încă încadrate la Codul Penal în țara noastră. Și acolo vrem să rămână!”.

Semnatarii acuză actuala coaliție de Guvernare de trădare a valorilor naționale. În final, reprezentanții asociațiilor cer demisia persoanelor care au permis desfășurarea filmelor cu mesaj pro LGBT la Muzeul Țăranului Român, dar și a celor au dus 100 de elevi minori la vizionarea filmului „120 BPM”.

Pagina de facebook a evenimentului este AICI.


Iată comunicatul integral:

Scrisoare deschisă
Doamnei Ministru al Sănătății, Sorina Pintea,
Domnului Ministru al Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu,
Domnului Ministru al Învățământului, Valentin Popa

Protestăm vehement împotriva campaniei de propagandă homosexuală făcută cu girul instituțiilor conduse de domniile voastre!

Duminică, 4 martie 2018, începând cu ora 17:00, vom susține, prin adunarea noastră în fața Ministerului Culturii, promovarea adevăratelor valori naționale românești.

Reamintim că, la cinematograful Elvira Popescu din București, au fost recent convocați, în necunoștință de cauză, peste o sută de elevi minori pentru a viziona filmul 120 BPM. Acest film încurajează, cu o crasă iresponsabilitate medicală și educațională, sexul neprotejat cu un partener diagnosticat cu HIV. Gravitatea acestui act, așa zis cultural, considerăm că ține de registrul penal. Același film a fost proiectat de două ori și la Muzeul Național al Țăranului Român.

Ne opunem perfidei reeducări realizate cu aceste spectacole distrugătoare moral, fizic și psihic. Solicităm Ministrului Culturii și Identității Naționale să oprească extremismul unor modele antropologice străine, experimentale sau de așa zisă avangardă. Nu mai este demult vorba de avangardă, ci de cea mai agresivă ariergardă artistică!

Libertatea de expresie rămâne un drept constituțional inviolabil (indiferent de orientarea sexuală). Dar, ca orice libertate, ea trebuie să fie pusă în contextul unei înțelepte și sănătoase prioritizări față de gradul de dezvoltare psihica al adolescenților. În plus, trebuie păstrate demnitatea, decența și buna cuviință, stâlpi de veacuri ai etosului românesc!

Fără aceste priorități, ce fel de nouă identitate vrea actuala guvernare să construiască?

Refuzăm să călcăm în urmele de șenile deschise de tancurile așa zisei revoluții de gen!

România a rămas, slavă Domnului, într-o binecuvântată zăbavă în această infernală cursă. Asistăm la dezbateri agonizante întru canonizarea culturală a homosexualității. Atragem atenția că în alte țări și culturi se lucrează deja la etapa următoare: a dezincriminării pedofiliei, incestului, necrofiliei sau zoofiliei. Monstruozități care sunt încă încadrate la Codul Penal în țara noastră. Și acolo vrem să rămână!

Există o contradicție evidentă între menirea instituțiilor dumneavoastră și agenda dezonorantă pe care o practicați de facto. Ați trădat valorile naționale pe care alianța politică ce v-a investit le vânturase electoral cu puțini ani în urmă.

Identitatea națională trebuie respectată! Iar ipocrizia dublei măsuri trebuie să înceteze!

În consecință cerem sancționarea funcționarilor implicați în aceste manifestări, demisia responsabililor care au avizat desfășurarea acestora și demisia domniilor voastre din fruntea ministerelor pe care le conduceți!

Semnează:

Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință

Alianța pentru Demnitate Națională

Asociația Familia Românească

Fundația Institutul de Cercetări Psihosociale și Bioetică

Asociația Civică Dreptate

Asociația Tradiția Românească

Asociația pentru Protecția Consumatorului

Asociația "Ortodoxia Tinerilor” 

Asociația "Bucovina Profundă” 

Fundația "Sfinții Martiri Brâncoveni”

Fundația Pentru Oameni

Asociația Freamătul

Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni -Suceava

Proiectul ARCUS

Asociația Pro Vita Bucovina 

Asociația Sfântul Ioan cel Nou 

Asociația Pro Decizii Informate

Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului

Asociația Calea Neamului

Asociația Culturală "Sfântul Mitropolit Dosoftei"