ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România nu a făcut progrese vizibile în ceea ce privește calitatea vieții pentru majoritatea populației. Cu excepția unor "insule", populația trăiește la fel de prost ca acum 25 de ani.

Un raport al Institutului Național de Statistică relevă date care ne situează pe ultimul loc UE la anumite capitole. Astfel, mai puțin de jumătate din români sunt conectați la rețeaua de canalizare, restul de 52,3% din populație având latrina în fundul curții. Ultimele date Eurostat – din anul 2013 – arată că România rămâne țara cu cele mai multe WC-uri în fundul curții, capitol la care chiar și Bulgaria stă mai bine având puțin peste jumătate din gospodării (54,5%) conectate la rețelele de colectare a apelor uzate. Pe locul întâi în UE se află Luxemburg, unde 96% din locuințe au acces la aceste servicii, urmată de Olanda, unde procentul era de 92,2%.

Datele INS mai arată că televizoarele color încep să fie înlocuite cu televizoare alb-nebru! Procentul televizoarelor alb-negru prezente în casele românilor a crescut de la 1,2% de gospodării, în 2014, la 1,4, în 2015.

O altă anomalie este prezența, în continuare, a mașinilor de spălat neautomate în gospodăriile românești, 10,9 la 100 de case, în 2015.

Nici la capitolul frigidere nu stăm mai bine. Dacă în 2014, 55,5% dintre familiile de români aveau unde să-și țină alimentele la rece, în 2014 au rămas doar 53,6. Numai la combinele frigorifice s-a înregistrat un progres vizibil, de la 47,5 la 49,4 din 100 de gospodării.

Este interesant că, potrivit INS, în 2015 a scăzut substanțial și apa potabilă distribuită populației. Astfel, cantitatea de apă potabilă distribuită consumatorilor din toată țara s-a cifrat, la sfârșitul anului 2015, la peste 744 milioane metri cubi (MC), cu 251,48 milioane metri cubi mai puțin față de anul 2014, adică o scădere de circa 25%.

În acest timp, funcționarii UE sunt preocupați de legiferarea căsătoriilor homosexuale. Sau de zgomotul produs de aspiratoare. Sau de becuri.