ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunțul Agenției Naționale de Meteorologie și Hidrologie, dublat de mesajul primarului Gabriela Firea de a închide școlile și grădinițele, a creat panică în București.

La ora 16:00 Bucureștiul era blocat de oameni aflați în sute de mii de mașini care se îndreptau speriați către case. Frica lor fusese amplificată și de un fals mesaj care a circulat pe Facebook și Whatsapp, despre gravitatea furtunii. 

Printre cei care s-au grăbit să reclame fakenews-ul s-a aflat și Moise Guran: „Nu mai distribuiți toate prostiile de pe fb. Deja e isterie in București”.

Acesta dă dovadă de ipocrizie, uitând că în urmă cu câteva luni a anunțat prin intermediul aplicației sale un cutremur de 10 grade în România, ceea ce a făcut ca unii oameni să o ia razna, la propriu.

Conform articolului 404 din Codul Penal, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.