ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Tudor Popescu, unul din cei mai cunoscuți atei din societatea românească și unul dintre cei mai înverșunați opozanți ai referendumului care susține familia tradițională și susținător al homosexualilor, a făcut câteva declarații surprinzătoare de-alungul timpului.

După de a stârnit discuții aprinse, când a afirmat că „trei milioane de oameni din această țară, după 26 de ani de libertate, încă nu au învățat principiile fundamentale ale democrației", pentru că doresc definirea constituțională a căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, acesta vine cu alte declarații controversate.

Jurnalistul susține că natalitatea e condiționată de siuația economică, dar nu în sensul așteptat: cu cât oamenii sunt mai mulțumiți de viața lor, cu atât sunt mai puțin dispuși să aibă copii. 

„Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României... O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

„Când oamenii au o viață foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulți sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reușit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit și încearcă să transfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ ea ce nu am avut eu și mai ales să am un sprijin la bătrânețe”, a adăugat jurnalistul.