ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În luna aprilie a anului trecut,  chiar în Postul Paștilor, formația Taxi a lansat o „melodie manifest”. Nu dedicată cetățenilor abuzați zilnic de stat, nu împotriva retrocedărilor dubioase sau a privatizărilor „strategice” care au produs pagube de miliarde de euro, ci împotriva Catedralei Mântuirii Neamului.

Printre cei care și-au dat acordul pentru a susține mesajul că „Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici” s-a numărat și liderul formației Holograf, cântărețul Dan Bittman.

Cu toate că atunci a cântat „Despre smerenie”, un an mai târziu, aceeași trupă nu a avut nicio emoție în a cânta, contra cost, evident, la un eveniment organizat chiar de cei care ctitoresc Catedrala Mântuirii Neamului. Mai precis, este vorba despre concertul de sâmbătă seară de la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși, acolo unde Bitman a concertat pe o scenă mare, unde s-a folosit prea puțin lemn.
 
Mai mult decât atât, Dan Bittman s-a arătat „onorat” de prezența la evenimentul organizat chiar de cei cărora le era dedicată melodia „despre smerenie”.