ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Senatorul Cristiana Anghel a declarat, luni, că a solicitat informații de la MAI și SRI cu privire la ciobanul care i-a rupt hârtiile la protestul de săptămâna trecută și pe care l-a numit „prost”, afirmând că l-ar putea acuza de ultraj.

„Am făcut (solicitare-n.r.) și la Ministerul de Interne, și la SRI, să-l identifice pe cel care mi-a rupt hârtiile, pentru că nimeni nu s-a gândit că este ultraj. Atunci când ești în curtea Senatului, în momentul în care vii și ceri să se modifice legea, eu vin cu documentul respectiv, sunt în exercițiul funcțiunii, nimeni nu s-a gândit că acesta este ultraj. Eu m-am gândit. Este pedepsit de Codul Penal. Vreau să știu și eu cine este. Cineva mi-a spus că este membru al unui anumit partid, chiar șeful unei filiale”, a spus senatorul, potrivit Mediafax.
 
Cristiana Anghel a precizat că nu s-a hotărât încă dacă va face și plângere penală împotriva acestuia, însă vrea mai întâi să afle identitatea bărbatului. Mai mult, a afirmat că a avut probleme în a solicita aceste date de la SRI, fiindu-i comunicat faptul că orice solicitare trebuie să treacă mai întâi prin Comisia specială pentru exercitarea controlului asupra SRI. Senatoarea s-a declarat contrariată de această procedură, având în vedere că directorul SRI este învestit prin votul parlamentarilor.