ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au ieşit la iveală multe afaceri necurate legate de fondurile publice alocate romilor, Primăria Romei a intensificat demolarea taberelor abuzive de ţigani şi controalele în cele autorizate. Aceleaşi lucruri se întâmplă în toată Italia.

Consilierul pe probleme sociale de la Primăria oraşului Roma, Francesca Danese, a declarat că mulţi ţigani vor să se întoarcă în România, iar autorităţile locale fac tot ce pot să le uşureze plecarea. În colaborare cu guvernul român, se pune la punct un plan de repatriere a ţiganilor români. Au mai fost încercări şi în alte localităţi, cu promisiunea unor sume de bani. De această dată, acestora li se promit locuri de muncă.

Alarma a fost lansată de Asociaţia 21 Iulie care, prezentând raportul "Centre de asistenţă Spa", a calculat cât cheltuieşte Primăria din Roma pentru taberele de ţigani. Potrivit datelor asociaţiei, pentru centrele de asistenţă, anul trecut, Primăria a cheltuit 8.053.000 de euro, 29,8% în plus faţă de cât a fost alocat în 2013 (6.202.869 euro), cu o cheltuială anuală de 33.000 de euro de familie, un mic «salariu» de circa 2.750 de euro lunar.

La Roma există actualmente trei centre de cazare şi patru structuri pentru ţiganii asistaţi după evacuările forţate din taberele lor abuzive.

"O cheltuială anuală de circa 33.000 de euro de familie pentru a segrega şi a încălca drepturile omului în aşa-numitele centre de asistenţă a romilor", denunţă preşedintele Asociaţiei, Carlo Stasolla, conform site-ului Gazeta românească.

Un nou regulament în cadrul taberelor de ţigani, acordarea bonusului pentru locuinţă, şi o acţiune îndreptată către dialog cu fiecare familie. Obiectivul indicat este unul: să se închidă taberele şi centrele de asistenţă, pentru demararea de parcursuri de integrare. Şi pentru a-i face să se întoarcă în România.