ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Federației Ruse de la București a trimis un mesaj de condoleanțe pentru victimele de la clubul Colectiv, încă de sâmbătă, 31 octombrie, imediat după incident.

În mesaj se arată că liderii Federației Ruse au fost șocați să afle despre tragedia de la București și este alături de familiile, rudele si prietenii victimelor.
 

"Conducerea Federației Ruse, cu un profund sentiment de șoc, a primit știrea despre evenimentele din clubul de noapte pentru tineri «Colectiv» din București, în urma cărora și-au pierdut viețile 27 de tineri.

Conducerea Federației Ruse regretă profund această tragedie împreună cu toată România și exprimă sincere condoleanțe către familiile, rudele si prietenii victimelor, precum și dorește o recuperare cât mai rapidă celor peste 180 de răniți, aflați în prezent în curs de tratament în spitalele din București", a fost mesajul postat pe siteul Ambasadei Rusiei de la București, pe 31 octombrie.
 
Tot sâmbătă au reacționat și țările vecine, Bulgaria și Ungaria, dar și Statele Unite. Reacția Rusiei a fost ignorată de mass-media, cu excepția Ziarului Financiar, a siteului PSNews.ro și a fanatik.ro.

Ambasada Rusiei a anunțat că a deschis o carte de condoleanțe pentru cei care au murit o dată cu prăbușirea avionului rus în Peninsula Sinai, în urma căruia au murit 224 de persoane.

"Cartea de Condoleanțe va fi deschisă la Ambasada Federației Ruse în România (şoseaua Kiseleff, nr. 6, Sector 1, București) în perioada 2-3 noiembrie 2015 între orele 10.30 - 12.30 și 14.30 - 16.00", arată comunicatul.

Toate detaliile despre tragedia din Colectiv le puteți afla, aici.