ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pagina de facebook „What is gay and what is not” a publicat o fotografie cu cei doi prunci ai familiei Picoș-Făgădaru, însoțită de următorul comentariu: „2 new members of the gay army! Big welcome and don't listen to your parents”. În traducere, „2 noi membri ai armatei homosexualității! Un mare 'bine-ați venit' și nu vă ascultați părinții”.

Referința din urmă este legată de implicarea actriței Ioana Picoș Făgădaru în susținerea referendumului pentru familie și a marșurilor, devenite tradiționale deja, pentru viață.
 
Pagina „What is gay and what is not” pare să fie legată de autoarea blogului „gaysideofthemoon”, care se descrie drept „Doamne care iubesc doamne și pe Taylor Swift”.
 
Ioana Picoș a declarat pentru ActiveNews că îi va da în judecată pe administratorii paginii respective, dacă nu șterg postarea cu pricina.
 
„Îmi pare rău să observ faptul că Facebook tolerează acte de asemenea calibru și nu șterge postarea respectivă. Să te folosești de doi bebeluși pentru a promova agenda homosexuală este mizerabil și demonstrează (încă o dată) cât de josnică este mentalitatea celor care au făcut aceasta.

Să nu mai poți să postezi pe propria pagină (chiar și public) un eveniment de bun augur (cum a fost nașterea gemenilor noștri), de teamă că niște oameni cu caracter mitocănesc, vor folosi poza respectivă în scopuri total eronate și mincinoase, arată că Facebook ajunge (din păcate) un spațiu în care oricine poate face orice.
Copiii noștri sunt ortodocși și vor fi crescuți astfel. Vor fi învățați să respecte pe toată lumea și să fie oameni cu coloană vertebrală. Ceea ce nu pot afirma despre cei care au scris mizeriile acelea pe respectiva pagină care promovează homosexualitatea.

Îi sfătuiesc pe această cale să șteargă postarea respectivă în care afirmă că gemenii noștri sunt homosexuali și sunt sfătuiți să nu își asculte părinții.
Pe cale de consecință, dacă acest lucru nu se va întâmpla, vor fi acționați în instanță”, ne-a declarat actrița în exclusivitate.
 
Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe prevede utilizarea unei opere (inclusiv fotografie) in alt mod decat cel agreat de titular ca si contraventie care se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 30.000, a explicat avocatul Silvia Zaharia.

Aceasta a mai precizat că dacă în cazul respectiv este vorba despre un minor, atunci situația este și mai gravă.

Nu este prima oară când activiștii LGBT se folosesc de bebeluși pentru a-și promova agenda. Astfel, în 2011, un proiect finanțat prin deja celebrele Granturi Norvegiene instala panouri uriașe în București și Timișoara cu un bebeluș care avea scris pe mână „homosexual”, însoțit de mesajul: „orientarea sexuală nu este o alegere, nu este o boală”.

Acțiunea a stârnit proteste vehemente din partea societății civile, mai ales că panoul a apărut în postul Paștilor, cea mai mare sărbătoare a creștinătății.