Românii sunt invitați la urne în data de 6 și 7 octombrie, unde pot vota cu DA sau NU în privința definiției căsătoriei, dar orice ar alege, trebuie să-și asume opțiunea, a afirmat psihologul Nicoleta Vascan în exclusivitate pentru ActiveNews.ro.

Nicoleta Vascan mai arată că părinții și deciziile acestora au o influență covârșitoare asupra dezvoltării copiilor și din acest motiv trebuie să păstrăm familia firească. Ea spune că mariajul între persoane de același sex este „o realitate nefirească ce ar trebui tratată de colegii psihiatri”.


„Aici și acum, în România, se scrie istorie. În zilele de 6 și 7 octombrie suntem invitați, fiecare, să votăm DA pentru căsătoria pentru un bărbat și o femeie. Dar puteți vota și cu NU, dar vă rog frumos, asumați-vă acest NU.

Vă invit să vă gândiți un pic la repercusiunile pe care le vor întâlni copiii dumneavoastră, copiii copiilor dumneavoastră. Întâlnesc în fiecare zi la cabinet oameni aflați în durere. Românilor, să știți că n-am întâlnit durere mai mare decât durerea adultului ai cărui părinți au divorțat, atunci când el era copil. Nici măcar moartea părintelui nu lasă atâtea sechele decât o face divorțul părinților.

Și dacă divorțul are așa repercursiuni asupra dezvoltării umane, darămite realitatea căsătoriei dintre un bărbat și un bărbat sau a unei femei cu alte femeie. Ce crează în suflețelul unui copil?

Eu nu pot răspunde. Eu sunt psiholog clinician. Cred că această realitate nefirească ar trebui tratată de către colegii psihiatri. Iertați-mă, asta se încearcă în zilele acestea. Să ni se impună”, a spus ea.
 
Nicoleta Vascan spune că votul din 6-7 octombrie este despre identitatea fiecăruia dintre noi și că toate necazurile societății românești au o cauză comună.

De asemenea, ea se întreabă de ce este o bătălie atât de mare pentru impunerea căsătoriilor unisex dacă în genere se spune că „o bucată de hârtie” nu ajută cu nimic.

„Fraților, este vorba despre identitatea fiecăruia dintre voi. Cine sunt? Răspundeți-vă la această întrebare. Încotro se îndreaptă răspunsul dumneavoastră? Cumva se îndreaptă spre tata și mama, părinții dvs?

Mă bucur dacă ajungeți și la ei. Devenirea identității umane este într-o proporție deosebit de mare de apartenența la o familie, de apartenența la părinți. Dacă omul este îndepărtat de realitatea îndepărtării lui de la firesc, atunci începe să se îmbolnăvească.

Toată această degringoladă la care asistăm în România are o singură cauzalitate: neluarea în calcul identității ființei umane în ceea ce privește antropologia creștină.

Eu sunt creația lui Dumnezeu, nu sunt devenire din animal, așa cum spune sociologia și orice știință umană.

Vă invit să votați pe 6 și 7 octombrie. Mergeți și votați. Asumați-vă realitatea firească, normalitatea. Îmi pare rău că am ajuns aici, să luptăm să demonstrăm realitatea. Dar ăștia suntem. 

Există o realitate a concubinajului în România. Dar dacă pe un bărbat și o femeie nu-i ajută „o bucată de hârtie”, atunci de unde atâta necesitate pentru căsătoria aberantă, anormală, nefirească între un bărbat și un bărbat sau o femeie și o femeie?”, a încheiat ea.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews