ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ecaterina Andronescu, vicepreședinte PSD și președinte al Senatului Universității Politehnice din București, a realizat un experiment cu buretele folosit la antifonare în clubul Colectiv.

S-a constatat că în urma arderii acestui material ușor inflamabil s-a degajat mult monoxid de carbon și acid cianhidric.

Ecaterina Andronescu: „Am fost contrariată de declarațiile medicilor, că arsurile întâlnite nu erau similare cu cele ale arsurilor obișnuite. Și atunci mi-am pus întrebarea ce a rezultat din arderea buretelui și am ars câțiva centimetri de burete în laborator, a trebuit să ieșim că deja inspiram gaze, după care am pus materialul într-o instalație și am captat gazele.”

„Gaz major e monoxidul de carbon, are o afinitate extraordinară pentru hemoglobină. Apoi, ca pondere acidul cianhidric, monoxidul și dioxidul de azot, toți extrem de agresivi.”

„Știința de carte trebuie să stea la locul ei. Poate trebuie să introduceam fișa tehnică a fiecărui material, unde să scrie dacă și unde poate să fie folosit.”

„Ce mi-a atras atenția au fost artificiile. Săreau scântei foarte mari, fiecare scânteie este o granulă în explozie, poate ajunge și la o temperatură de 2.000 de grade Celsius. Ar merita să nu se mai folosească artificiile în spații închise”, concluzionează Ecaterina Andronescu, potrivit digi24.ro.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews