ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La finalul anului, în cinstea Centenarului nașterii Părintelui Justin Pârvu, Poșta Moldovei a emis o coliță comemorativă cu chipul marelui duhovnic al Ortodoxiei de la Mănăstirea Petru Vodă. Ediția specială, realizată într-un număr limitat de exemplare, are ca atare o valoare filatelică mare și a fost oferită unui număr de personalități și instituții princeps ale României, informează portalul Mărturisitorii.ro. Academicianul Radu Ciuceanu, directorul Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române, a transmis cu această ocazie că are în plan pentru 2020 omagierea foștilor deținuți politici anticomuniști prin mai multe acțiuni și manifestări la care invită de pe-acum să se implice responsabili ai administrațiilor locale și centrale și ierahi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Sâmbătă seara, fără a provoca nici o victimă, un incendiu puternic a afectat clădirea stăreției Mănăstirii de maici ctitorită de Părintele Justin Pârvu odată cu un spital, un azil de bătrâne și un cămin de copii. Pe lângă pompierii care au intervenit să stingă focul, în sprijinul măicuțelor au venit și oameni care locuiesc în zonă și care au reușit să evacueze mai multe icoane și alte bunuri din stăreției.  Potrivit portalului Știri Neamț, moaștele unui sfânt au scăpat intacte, deși cutia în care se aflau a fost foarte afectată (vezi foto).
 

Cei care vor sa ajute la refacerea cladirii stăreției Mănăstirii Paltin  pot sa transmită mesaje la https://www.paltin-petruvoda.ro/manastirea/contact/ și la https://www.facebook.com/manastirea.paltin/