ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru Sorin Cîmpeanu a explicat că țara noastră se află sub media europeană în cazul absolvenților de învățământ.

„În percepția publică sunt prea mulți studenți, ceea ce este o aberație. Suntem mult sub media europeană. Avem ca țintă asumată de România în parteneriat cu UE atingerea unui procent de 27% de absolvenți de învățământ superior în anul 2020. Din grupa de vârstă 30 - 34 ani suntem la 23%. Avem o scădere dramatică a numărului de studenți, practic o înjumătățire în ultimii ani, dar noi ne facem că nu vedem că ținta pe care ne-am propus-o pentru 2020 este practic imposibil de atins. Nu poți să transformi dintr-o descreștere dramatică și continuă, într-o creștere în 2020", a afirmat Cîmpeanu.

România produce din ce în ce mai puțini absolvenți de studii superioare

Fostul ministru a pledat pentru o creștere a finanțării pentru Educație astfel încât, în 2020, să se ajungă la 6% din PIB și a precizat că în țara noastră nu există o reglementare coerentă în domeniu.

Și președintele Agenției de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, Iordan Predescu, a spus că România are un deficit de studenți. „Pare anormal că presa spune că avem prea mulți studenți. Eu spun că avem extrem de puțini studenți și că efortul financiar făcut de întreaga societate pentru a învăța cât mai mulți tineri la nivel superior pentru a face față cerințelor pieței muncii este pur și simplu evident”, a precizat Predescu.