ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Enel Energie Muntenia a fost amendată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), cu 13.000 de lei, pentru că impunea consumatorilor care doreau să denunțe unilateral contractul de furnizare a energiei să plătească 400 de lei pentru fiecare lună pentru care operează denunțarea, anunță Zf.ro.

O asociație de proprietari din Voluntari s-a plâns de existența unor clauze abuzive în contractul standard de furnizare a energiei electrice: în cazul în care consumatorii doreau să denunțe anticipat contractele, aceștia trebuiau să notifice cu 30 de zile înainte și să plătească celeilalte părți suma de 400 de lei pentru fiecare lună pentru care operează denunțarea contractului, potrivit ANPC.

Concluziile controlului au fost acelea ca SC Enel Energie Muntenia SA utilizează o practică comercială agresivă, impunând consumatorilor "să ramână captivi în contractul de furnizare a energiei electrice pe toată durata contractuală".

"SC Enel Energie folosea o poziție de forță, o influență nejustificată față de consumatori, putând limita libertatea de alegere și comportamentul consumatorilor de a denunța contactul de furnizare a energiei electrice. S-a constatat încălcarea prevederilor Legii nr. 363/2007 modificată, operatorul economic fiind sancționat cu amendă contravențională", se arată în comunicatul ANPC.