ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii a dat publicității joi, 31 ianuarie 2019, o declarație despre caracterul sacru al vieții, întemeiat pe convingerea nezdruncinată că viața începe în momentul concepției, nu abia din clipa nașterii. Sinodul, alcătuit din toți ierarhii ortodocși canonici de pe cuprinsul Statelor Unte, „ rămâne statornic în convingerea sa că orice ingerință în dezvoltarea vieții este o problemă gravă, prin urmare participă regulat la diverse evenimente relevante și, de asemenea, emite declarații pertinente în legătură cu acest subiect”, informează agenția Basilica.

Reacția vine ca urmare a adoptării, de către statul New York, a unei legi ce permite avortul chiar până în ultima clipă de dinaintea nașterii.

Deși recunoaște existența unor circumstanțe medicale rar întâlnite, dar grave, în care mama și copilul pot avea nevoie de intervenții ieșite din comun, „Adunarea Episcopilor Ortodocși este profund îngrijorată de faptul că luarea unei vieți nevinovate prin intermediul avortului a devenit o normă culturală acceptabilă” (ba chiar recomandabilă - n.n.).  

„Acest fenomen, din ce în ce mai răspândit în societățile din ziua de azi, a fost agravat de o lege adoptată recent de către senatul statului american New York (S.240 prin care avortul e permis în orice stadiu al sarcinii, oricât de avansată ar fi aceasta - n.n.). Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii condamnă categoric aceste evoluții adverse care autorizează legal avortul, sub anumite circumstanțe nejustificabile, chiar până în al treilea trimestru (faza ultimă) al existenței” intra-uterine.

„Mai mult, Adunarea Episcopilor reamintește credincioșilor că Hristos este un reper al speranței în această lume plină de provocări. De aceea, Biserica Lui este întotdeauna pregătită și dornică să sprijine femeile care se gândesc să avorteze în găsirea unor căi alternative de alinare a oricărei poveri, atât fizice cât și sufletești.

Biserica este mereu o mamă care iubește, înțelege, hrănește, se roagă și protejează orice viață omenească”, adaugă comunicatul sinodului episcopilor din S.U.A., incluzând maternitatea compătimitoare a Bisericii ca pe un model de solidaritate față de mamele în devenire și de pruncii acestora.