ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victoria Simonei Halep în turneul de la Wimbledon, cel mai vechi din lume, l-a impresionat profund pe PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

Imediat după meciul din 13 iulie, Episcopul Ignatie al Hușilor a postat o imagine cu Simona pe contul său de Instagram însoțită de următorul mesaj:

„Simona Halep înseamnă credință în Dumnezeu, tenacitate, perseverență, inspirație, dragoste față de familie și țară. Deci, tot ceea ce are mai frumos și minunat România. Simona, we are proud of you. God bless you!”.

La o zi după această postare, Episcopul a vorbit din nou despre Wimbledon, menționând faptul că la băieți s-a impus un alt creștin ortodox, sârbul Novak Djokovici.

„Anul acesta Wimbledon-ul "a devenit” ortodox. Câștigătorii sunt amândoi din Europa de Est și amândoi sunt creștini ortodocși, care pun mai presus de sport credința lor în Dumnezeu. 
Novak Djokovici, un mare filantrop, atunci când a primit Ordinul Sfântului Sava din partea Patriarhului Irineu al Serbiei, a declarat: "Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv, sunt creștin ortodox”. Simona Halep, când a primit distincția crucea Sfântului Andrei din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie al Tomisului, a mărturisit: "Mereu mă închin și cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic””, a scris PS Ignatie.

Ulterior, Patriarhia Română a anunțat că sportiva noastră va fi decorată cu Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție a instituției.