Purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu, pastorul Cristian Ionescu, a anunțat că în curând, toți copiii familiei se vor întoarce la părinții Marius și Ruth.

Iată comunicatul episcopiei românilor din Europa de nord după cazul Bodnariu:

”În aceste zile de la începutul lunii iunie 2016, dedicate Copiilor și Părinților, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord, însoțit de preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului, părinte al multor prunci ce-ar fi putut fi nenăscuți, și de dl dr. Pavel Chirilă, fondatorul în România a primei asociații de conlucrare între medici și clerici, Christiana, își continuă vizita misionară în Norvegia. Cu această ocazie au avut bucuria de a simți pe viu, în Norvegia, țara ce a devenit în ultima vreme emblema unei atitudini greu de înțeles, entuziasmul provocat de vestea reîntregirii familiei Bodnariu. Prin această soluționare, autoritățile norvegiene au dovedit că sunt capabile să cântărească realul interes al copiilor. Continuăm să fim alături de Familia Bodnariu, însoțindu-i cu rugăciuni de mulțumire adresate Domnului Iisus Hristos.

Acest act de normalitate ne încurajează și nădăjduim că precedentul va influența și rezolvarea altor cazuri. Ne gândim aici în primul rând la familia Nan și la alte familii din Norvegia care au nevoie în continuare de rugăciunile și solidaritatea noastră pentru ca în cele din urmă să-și regăsească, alături de copiii lor, bucuria și împlinirea firească în căldura căminului familial.” se arată în comunicatul transmis de biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Pe 16 Noiembrie 2015, agenții Barnevernet i-au luat de școală pe fetele familiei Bodnariu, Eliana și Naomi, iar apoi pe Matei și Ioan, băieții cei mari ai lui Marius și Ruth. A doua zi l-au luat și pe bebelușul Ezechiel, dar acesta a fost returnat familiei, prin decizie judecătorească, la începutul lunii aprilie 2016.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews