Purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu, pastorul Cristian Ionescu, a anunțat că în curând, toți copiii familiei se vor întoarce la părinții Marius și Ruth.

Iată comunicatul episcopiei românilor din Europa de nord după cazul Bodnariu:

”În aceste zile de la începutul lunii iunie 2016, dedicate Copiilor și Părinților, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord, însoțit de preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului, părinte al multor prunci ce-ar fi putut fi nenăscuți, și de dl dr. Pavel Chirilă, fondatorul în România a primei asociații de conlucrare între medici și clerici, Christiana, își continuă vizita misionară în Norvegia. Cu această ocazie au avut bucuria de a simți pe viu, în Norvegia, țara ce a devenit în ultima vreme emblema unei atitudini greu de înțeles, entuziasmul provocat de vestea reîntregirii familiei Bodnariu. Prin această soluționare, autoritățile norvegiene au dovedit că sunt capabile să cântărească realul interes al copiilor. Continuăm să fim alături de Familia Bodnariu, însoțindu-i cu rugăciuni de mulțumire adresate Domnului Iisus Hristos.

Acest act de normalitate ne încurajează și nădăjduim că precedentul va influența și rezolvarea altor cazuri. Ne gândim aici în primul rând la familia Nan și la alte familii din Norvegia care au nevoie în continuare de rugăciunile și solidaritatea noastră pentru ca în cele din urmă să-și regăsească, alături de copiii lor, bucuria și împlinirea firească în căldura căminului familial.” se arată în comunicatul transmis de biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Pe 16 Noiembrie 2015, agenții Barnevernet i-au luat de școală pe fetele familiei Bodnariu, Eliana și Naomi, iar apoi pe Matei și Ioan, băieții cei mari ai lui Marius și Ruth. A doua zi l-au luat și pe bebelușul Ezechiel, dar acesta a fost returnat familiei, prin decizie judecătorească, la începutul lunii aprilie 2016.