ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul Slatinei și Romanaților, PS Sebastian, a ținut un cuvânt foarte aspru la adresa autorităților române în catedrala din Caracal, la sfârșitul Sfintei Liturghii săvârșite în duminica a VII-a după Rusalii.

 

Ierarhul a vorbit la Caracal, orașul Alexandrei,  de „tinere care sunt căutate de aceste rețele ticăloase, de oameni care nu se mai satură de bani și de plăcere”.

„Crești 15 ani un copil și vine o jigodie și ți-o ia de lângă tine și-și bate joc de ea și-o omoară. Unul care n-a mișcat un ac ca să crească acel copil. Părinții ei s-au străduit cu ea. Dar, ce, numai el? Sunt atâția care fac același lucru.” – a spus episcopul Slatinei și Romanaților. Romanați este denumirea istorică a județului Olt.

PS Sebastian a fost întrebat dacă o va pomeni pe Alexandra la vii sau la morți, răspunsul său fiind că a  făcut-o la parastas. Episcopul a continuat și a afirmat, cu vocea plină de emoție, că dacă Alexandra este vie, cazul ei a fost îngropat de autorități.

„Dar ce, crezi că chiar a murit? M-a întrebat așa cum vă întrebați și dumneavoastră. Și am văzut că se întreabă toată lumea în țara asta. Ce dacă s-a dat un comunicat oficial, lumea încă se întreabă – și m-au întrebat și pe mine: credeți că a murit? Și am zis să dea Dumnezeu să nu fi murit, să dea Dumnezeu să fie vie, să-și dovedească adică încă o dată incompetența sau mai bine zis complicitatea autoritățile și într-o zi să ne ceară scuze și să spună iată, Alexandra este vie. Să dea Dumnezeu să fie vie, toți ne-am rugat pentru asta, dar vă spun, dacă Alexandra este vie, cazul ei a fost îngropat. Cazul ei a fost îngropat!”, a cuvântat Episcopul locului.

n încheiere, el i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la slujbă să se roage pentru ca România să aibă parte de conducători cu frică de Dumnezeu, nu jigodii”.

”Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze neamul ăsta cu conducători cu frică de Dumnezeu, nu inconștienți, nu jigodii, nu oameni fără suflet, ci cu oameni cu responsabilitate, cărora să le pese de noi, așa cum și noi îi respectăm acolo unde sunt puși în funcții. Noi îi respectăm! Să ne respecte și ei și să-și facă datoria față de noi, pentru că ce am văzut săptămâna asta a fost prostie, a fost inconștiență, a fost trădare, a fost incompetență, a fost tot ce vreți, bătaie de joc! De aceea nu mai crede nimeni, nimic. La Dumnezeu ne-a mai rămas credința și rugăciunea.” – a mai înalta față bisericească.