Printre cei care şi-au găsit sfârşitul în clubul morţii au fost şi tineri care, deşi au reuşit iniţial să iasă din flăcări, s-au întors pentru a-şi salva prietenii. Sunt eroii acelei nopţi. 

Printre ei s-a numărat şi muzicianul Adrian Rugină. Avea 38 de ani. A făcut parte din mai multe formaţii. Una dintre ele: trupa Bucium. Colegii săi au rămas înmărmuriţi când au aflat că a murit.

Un munte de om din toate punctele de vedere, un prieten, aşa îl caracterizează pe Adrian doi dintre prietenii lui, care cu greu îşi stăpânesc  lacrimile atunci când vorbesc la trecut despre Adrian Rugină, potrivit tvr.ro.

Martorii au povestit că l-au văzut pe Adrian Rugină în timp ce îi ajuta pe alţi oameni să iasă din Club. Era o singură uşă şi aproape 500 de oameni care fugeau din calea flăcărilor. Unii oameni erau căzuti la pământ, dar Adrian nu s-a gândit doar la el, ci s-a oprit să-i ridice. La un moment dat, fumul gros şi toxic l-a răpus.

„El era cu soţia lui la concert. Eu n-am apucat să ajung pentru că eram prea obosită. Nici n-am ştiut că Adi este acolo. Am văzut pe internet, după aceea. Nu-mi venea să cred că tocmai el...Nu puteam să-mi explic cum tocmai el nu a reuşit să iasă de acolo. Apoi, am citit că a intrat să ajute atâţia oameni, şi atunci mi-am dat seama de ce s-a întâmplat, ce s-a întâmplat”, povesteşte Alexandra Nicolae, prietenă a lui Adrian, citată de digi24.ro.

Fotograful Claudiu Petre a făcut la fel. Cristi Dorombach, prietenul lui Claudiu Petre: „Claudiu a încercat şi a reuşit să salveze alte persoane care erau acolo în club, dar el nu a mai reuşit. Eu nu am fost acolo, dar ştiu că prietenii noştri au văzut cum el a fost resuscitat şi salvat de către salvatori şi urcat într-o ambulanţă şi transportat spre ceva”.

Alin Pandaru, prietenul lui Claudiu: „Claudiu era în interior, l-am văzut abia după ce l-au scos pompierii care au intrat cu măşti de gaze şi l-au scos afară. Ultima oară îl văzusem fix cu două minute înainte să se întâmple tragedia. M-am dus, l-am salutat şi m-am întos la locul meu, care, din fericire, era mai spre ieşire”.

Martorii spun că datorită celor doi cel puţin zece tineri au supraviețuit. Nu sunt însă singurii care și-au pierdut viața pentru ca alții să traiască.