Eroii români căzuți în lupte au fost comemorați marți la Cimitirul Central din Seghedin, printr-o slujbă de pomenire și o ceremonie de depunere coroane de flori.

Evenimentul a avut loc în contextul apropierii Sărbătorii Înălțării Domnului, care este ziua de pomenire a tuturor eroilor, și a fost organizată de Consulatul General al României din Seghedin, scrie Basilica.ro.

Laboratorul ImunoMedica


Preasfințitul Părinte Siluan al Ungariei a participat la eveniment, alături de reprezentanți ai autorităților ungare.

Comemorarea a început printr-o slujbă de pomenire a eroilor români, oficiată de Episcopul Siluan, după care a urmat intonarea Imnurilor Naționale ale României și Ungariei.

Ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurcă, a rostit un cuvânt în care a subliniat:

„La acest eveniment comemorativ nu îi cinstim doar pe Eroii din cel de-al II-lea Război Mondial, care își dorm somnul de veci în acest cimitir, ci și pe Eroii Români din timpul Primului Război Mondial și din toate luptele duse de aceștia, în care și-au jertfit viața pentru apărarea Patriei și a credinței noastre strămoșești, contribuind și la eliberarea altor țări din vecinătatea României”.

Monumentul Eroilor Români de la Cimitirul Central din Seghedin a fost ridicat în anul 1950, întru pomenirea celor 97 de ostași români care au căzut în aceste locuri, luptând pentru eliberarea Ungariei, în cel de-al Doilea Război Mondial, după cum se vede și pe inscripția marcată pe acest monument.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.