ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010, a comentat într-un stil ironic prezența a zeci de mii de oameni care au ales să se reculeagă la moaștele Sfîntului Dumitru.

Declarația acestuia vine după ce a anunțat că vineri seară victimele tragediei din Clubul Colectiv vor fi comemorate, în Capitală, prin „Marșul Chitarelor”.

„Să nu uităm că e și Sfântul Dumitru la Patriarhie, se pupă moaște de vreo două zile încotinuu, deci lumea e dusă acolo – bine, nu e lumea pe care am aștepta-o noi, dar, oricum, ca idee. Primăria are pe sus pe aici tot felul de evenimente. Sincer să fiu nu știu (câte persoane vor participa, n.r.). Nu am vrut să forțăm nimic. Dacă vor fi 10 inși, înseamnă că asta dorește societatea – să se îngroape totul, să se uite, dacă vor fi 100.000 înseamnă că am trezit ceva. Eu sunt convins că nu vor fi nici 100 nici 100.000. Să sperăm că vor fi 2.000 – 3.000 de oameni. Eu mi-aș dori să fie 10.000. Mi se pare sincer că acesta va fi un semnal pe care noi îl tragem. Dacă vrem să pupăm moaște, înseamnă că acesta ne e viitorul”, a spus Iancu pentru News.ro.

„Marșul chitarelor" este programat să înceapă la ora 19.00, în parcul din fața magazinului Unirea, cu punct final până în Piața Bucur, după care se va încerca și organizarea unui flashmob.

Președintele Asociației Colectiv GTG 3010 a declarat că bucureștenii sunt așteptați la marș cu instrumente muzicale și să cânte apoi în jurul monumentului din Piața Bucur, de la ora 22.33, piesele: ”Back to life” (Goodbye to Gravity), ”Exercițiu” (Valeriu Sterian) și ”Vinovații fără vină” (Pasărea Colibri).

În urma incendiului din clubul Colectiv din seara de 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 64 de persoane - 27 în noaptea tragediei și 37 ulterior, în spitale din București și din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susținut în clubul Colectiv de trupa rock bucureșteană Goodbye to Gravity, care își lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluț este singurul membru al trupei care a supraviețuit tragediei.