ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apropierea Referendumului pentru Căsătorie l-a determinat pe europarlamentarul român Laurențiu Rebega să-și manifeste susținerea pentru această inițiativă și pentru valorile creștine.

Acesta demontează ideea că protejarea căsniciei prin Constituție ar „exila” România din lumea civilizată, se arată în comunicatul trimis pe adresa redacției ActiveNews.

„Susțin referendumul pentru modificarea Constituției în scopul definirii familiei și cred că este un moment de răscruce pentru viitorul poporului român. Cred că trebuie să ne definim ca o națiune care prețuiește valorile tradiționale. Au făcut-o și alte state și nu le-a exilat nimeni din lumea civilizată, așa cum ne amenință adversarii referendumului.

În egală măsură, politizarea acestui referendum dăunează scopului pentru care trei milioane de români au semnat în favoarea declanșării procedurii. Susținerea populară pentru definirea familiei nu a fost făcută în contul unui partid politic, nici pentru ca o tabără politică sau alta să folosească acest demers în scopuri electorale. Politizarea referendumului va demonstra doar că politicienii din România nu mai au nimic sfânt și că sunt dispuși să vândă totul pe altarul propriilor interese electorale!

De aceea, îndemn clasa politică să dea dovadă de decență în cazul referendumului pentru familie și să nu transforme dezbaterea și procesul democratic al consultării populației într-o nouă ocazie de a se face de râs. Întrebarea acestui referendum se referă la cum vrem să arate viitorul României, nu la tabere politice și culegere de voturi pentru viitoarele alegeri. Strângerea de semnături în favoarea declanșării referendumului a fost cea mai de succes inițiativă civică din România tocmai pentru că nu a avut partizanat politic, ci a fost rezultatul muncii extraordinare a mai multor organizații non-politice reunite sub sigla Coaliției pentru Familie care merită toată aprecierea noastră. A deturna sensul acestui demers și sensul semnăturilor românilor în scopuri politicianiste ar fi, însă, o dovadă de lipsă de respect. Sunt convins că unii politicieni vor încerca să se urce pe valul acestui referendum pentru a-și aroga merite pe care nu le au. Sunt la fel de convins însă că românii vor ieși la vot strict pentru susținerea referendumului, nu pentru un partid sau altul, și că, în acest fel, România va avea o Constituție în acord cu valorile sale creștine. Amestecul politicii în acest demers nu va face decât să dea apă la moară adversarilor familiei și valorilor tradiționale ale românilor!”, sună comunicatul europarlamentarului.