ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din România au arestat cinci indivizi suspectați că au comis o serie de atacuri cibernetice vizând entități din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, anunță Agenția europeană a poliției (Europol).

„În ultima săptămână, autoritățile române au arestat trei indivizi suspectați de infectarea unor sisteme cibernetice prin transmiterea unui virus informatic CTB-Locker (...). Alți doi suspecți din același grup infracțional au fost arestați la București în cadrul unei investigații paralele care are legături cu Statele Unite", transmite Europol într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

În cursul Operațiunii "Bakovia", în România au fost percheziționate șase clădiri, în cadrul unei anchete efectuate în comun de Poliția română, de procurori din România și Olanda, de Poliția olandeză, de Agenția britanică pentru combaterea infracționalității, de Biroul Federal pentru Investigații din SUA (FBI) și de Europol.

Până în prezent, autoritățile au depistat peste 170 de victime din state europene ale atacurilor cibernetice comise de acest grup, precizează Europol.

Doi membri ai grupului infracțional sunt suspectați că au comis atacuri cibernetice asupra unor sisteme din Statele Unite folosind virusul informatic Cerber.