ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 40% din populația României este expusă riscului de sărăcie și excluziune socială, iar circa 24% din români raportează o degradare a condițiilor materiale, potrivit datelor din 2016, publicateîntr-o analiză realizată de Eurostat.

Potrivit analizei, 38,8% din populația României era expusă riscului de sărăcie și excluziune socială, în 2016, în creștere de la 37,4%, anul anterior, peste media Uniunii Europene de 23,5%, anul trecut și 23,8%, în 2015.

Anul trecut, 23,8% din populația României raporta o degradare a condițiilor materiale, în creștere față de anul anterior, când rata era de 22,7%. Degradarea condițiilor materiale vizează imposibilitatea unei familii de a plăti cheltuieli neașteptate sau de a-și permite o vacanță de o săptămână departe de casă, o masă zilnică care să includă carne, bunuri de lungă durată precum o mașină de spălat, un televizor color, un telefon sau o mașină.

În 2016, 8,2% din populația cu vârste sub 60 de ani locuia în gospodării unde era un nivel redus de muncă în rândul persoanelor apte, în creștere față de anul trecut, când rata era de 7,9%.

Aproape 14% din populația României nu își putea încălzi suficient locuința, anul trecut, în creștere față de anul anterior, când cota era de 13,1%.

Peste 13% din români trăiau în condiții dificile, cu probleme la pereți sau acoperișul locuinței, sub media UE, de 15,4%.

Potrivit analizei, 30% din români nu aveau, anul trecut, duș, cadă sau grup sanitar, cu mult sub media UE, de 1,9%.

Peste 48% din populația României trăia în locuințe supraaglomerate, în 2016, media UE fiind de 16,8%.