ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 40% din populația României este, conform datelor Eurostat publicate luni, expusă riscului de sărăcie și excluziune socială, cea mai vulnerabilă categorie de vârstă fiind tinerii sub 18 ani, cu 49,2%.

Pe sexe, sunt expuse 39,8% dintre femei și 37,8% dintre bărbați. În rândul persoanelor de peste 65 de ani, 34% sunt vulnerabile, la fel ca 73,5% dintre șomeri și 42,5% dintre părinți.

Pe plan european, România și Bulgaria (40,4%) au cele mai mari probleme cu sărăcia populației, față de o medie de 23,4%. Cel mai bine stau Cehia, cu 13,3%, Finlanda și Danemarca.

Studiul mai arată că în jur de o treime dintre europeni nu-și permit o vacanță de o săptămână pe an, cu cea mai mare proporție în România (66%) și cea mai scăzută în Suedia (8,2%). 11,5% din absolvenții de facultate din Europa sunt expuși riscului de sărăcie, cei mai mulți în Grecia (21,1%) și cei mai puțini în Malta (3,4%).