ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un TAB care participa la Saber Guardian 2017, în cadrul unui exercițiu ce presupunea scufundarea acestuia, a fost luat în realitate de apele Dunării, trei militari fiind salvați în ultimul moment, au declarat surse din cadrul MApN pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, TAB-ul care s-a scufundat urma să fie implicat într-un exercițiu în cadrul Saber Guardian 2017, care presupunea o operațiune de simulare a unui astfel de incident.

Exercițiul presupunea simularea căderii în apă a TAB-ului, aplicarea procedurilor de salvare a militarilor și ulterior scoaterea din apă a blindatului.

Surse din MAPN au precizat că simularea s-a desfășurat conform planului, militarii au fost scoși cu toții din apă, însă când a trebuit să fie scos la suprafață și TAB-ul, curenții au fost prea puternici și nu au mai permis finalizarea exercițiului, astfel că acesta a rămas pe fundul apei.