ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fanaticii digitalizării vor ca, într-un viitor nu foarte îndepărtat, permisele de conducere să dispară definitiv, unele țări deja începând să renunțe la documentul fizic. Astfel, Republica Moldova a lansat aplicația EVO, care ține loc de buletin, permis de conducere și nu numai, potrivit capital.ro

Aplicația care ține loc de buletin, permis de conducere și nu numai

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova a anunțat săptămâna trecută lansarea oficială a aplicației EVO, un instrument digital care înlocuiește fizic buletinul, permisul de conducere și certificatul de înmatriculare. Prin intermediul acestei aplicații, toate actele necesare cetățenilor vor putea fi accesate direct de pe telefonul mobil.

EVO oferă cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea de a-și păstra documentele personale într-un format digital, eliminând necesitatea de a le transporta fizic. Aplicația nu doar că facilitează accesul la actele de identitate, dar oferă și informații esențiale precum:

Amenzi
Date despre autovehicule
Bunuri imobile
Traversări de frontieră
Statutul de asigurat
Informații legate de medicul de familie

„De azi, EVO e mereu cu tine! Poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă. Toate actele de care ai nevoie vor fi în telefonul tău. EVO este portofelul tău digital de acte”, a anunțat Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova, pe Facebook.

Noua aplicație e disponibilă gratuit celor care au semnătura electronică

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a subliniat că aplicația EVO este disponibilă gratuit tuturor utilizatorilor care dețin semnătură electronică. EVO poate fi descărcată atât pentru dispozitive Android, cât și iOS.

„Accesul la EVO e gratuit, cu semnătura electronică. Accesând evo.gov.md sau urmărind paginile pe social media, fiecare poate descărca aplicația pentru Android sau iOS. EVO e produsul nostru al tuturor! Tot ce facem e pentru confortul cetățenilor noștri. Accesați, testați și utilizați”, a mai adăugat ministrul Dumitru Alaiba.

Portofelul și actele digitale din EVO sunt dezvoltate în conformitate cu proiectul EUDI (European Digital Identity Wallet – Portofelul de identitate digitală al UE). Republica Moldova se numără printre puținele țări din afara Uniunii Europene care a implementat deja aceste principii.

În următorii ani, fiecare stat membru al UE va implementa pentru toți cetățenii, rezidenții și pentru întreprinderi propria aplicație de portofel, construită după aceleași specificații.