ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:00 Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a precizat că inspecția experților ruși la un dispozitiv militar din România este una „normală în această perioadă” și că, din punctul de vedere al României „nu reprezintă nicio problemă”.

„E o acțiune normală în această perioadă. O să vedem care vor fi concluziile pe care le vor trage. Din punctul nostru de vedere, nu reprezintă nicio problemă”, a declarat Leș la Palatul Parlamentului.

Știrea inițială

Experții ruși vor inspecta, în cursul zilei de astăzi, un dispozitiv militar din România, în concordanță cu prevederile documentului de la Viena privind măsurile de creștere a încrederii și securității în spațiul OSCE, a anunțat Serghei Rijkov, șeful Centrului pentru reducerea amenințărilor nucleare al Rusiei, citat de agenția de știri TASS.

„Vizita de evaluare va avea loc în data de 28 martie 2017 și va dura o zi”, a precizat oficialul rus.
 
„Verificările de acest tip au ca obiectiv verificarea informațiile despre forțele de apărare și planurile referitoare la desfășurarea principalelor categorii de armament și tehnologii. Ȋn cursul inspecției, un grup de experți va vizita un dispozitiv militar de apărare în locul unde este el amplasat, în mod obișnuit, pe timp de pace. Comandanții locali trebuie să  furnizeze informații despre resursele umane și principalele sisteme de armament care se află acolo”, a adăugat Rijkov.

Oficialul rus nu a precizat locul în care se va desfășura această inspecție.

Documentul de la Viena, adoptat în anul 2011, are rolul de a spori încrederea și securitatea în spațiul OSCE prin schimbul de informații militare între statele membre, incluzând inspecții și trimiterea de observatori militari.