ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a confirmat miercuri că România  a înregistrat, în trimestrul al treilea din  2017, cele mai mari creșteri de prețuri la energia electrică din UE.  

Potrivit unui raport al Executivului European, prețurile angro de energie electrică au crescut cel mai mult în România, cu 52%, iar în luna august au atins maximele Europei de Est, cu peste 90 de euro/MWh.

„Pe parcursul întregului trimestru III al anului 2007, prețurile en gros de energie electrică au fost cele mai ridicate în România din întreaga regiune CEE (n.n.- Europa Centrală și de Est), datorită în primul rând producerii de energie electrică și nucleară inferioară celei obișnuite în țara respectivă, chiar și în contextul producerii de energie electrică nucleară în mod tradițional”, se arată în raportul Direcției Generale Energie, din cadrul Comisiei. 

Prețurile la energia electrică din țara noastră au explodat  înj timp ce la nivelul UE acestea s-au caracterizat printr-un grad ridicat de stabilitate, indicatorul european de putere fiind reprezentat de 38 de euro/MWh.

Comparând cu trimestrul III 2016, în al treilea trimestru al anului 2017 prețurile au crescut cel mai mult în România (52%), Slovenia și Ungaria (ambele cu câte 41%), în timp ce Regatul Unit era singura țară din UE în care s-a consemnat o scădere a prețurilor (-2,2%)”, se mai arată în raport.