ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 19.45 Bilanțul persoanelor decedate în incendiul de la Colectiv a ajuns la 30. După ce întreaga zi medicii s-au chinuit să îl țină în viață, un bărbat aflat în stare critică a decedat, informează B1 TV.

ACTUALIZARE 17.00 Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a explicat, după o şedinţă informală de la Guvern, că numărul deceselor în urma tragediei de la club Colectiv poate creşte semnificativ, luând în calcul cumulul de probleme de sănătate pentru fiecare caz în parte, potrivit antena3.ro.

 "Victimele acestei tragedii au un specific care se găseşte la astfele de evenimente. Pe lângă arsurile pe suprafaţa corpului, au apărut şi factori agravanţi. Au fost într-un spaţiu închis, în care au inhalat gaze toxice. La nivelul plămânului au fost afectaţi. Asta automat creşte gravitatea cazului şi complexitatea şi reduce şansele de viaţă."

 "Cu cât stai în interior mai mult şi inspiri aceste toxice, este posibil să aibă un impact mai grav asupra corpului. Produsul care iese din fumul de ardere a bureţilor, a mobilierului include foarte multe substanţe toxice, care includ şi cianuri şi alte substanţe toxice. Au apărut traumatisme suplimentare şi în busculada creată la ieşire. Dacă luăm un ars cu apă caldă, vorbim de o arsură izolată. Aici vorbim de arsură, arsură de căi respiratorii, de leziuni şi traumatisme. Prognosticul şi şansele scad în aceste condiţii. După analiza care s-a făcut astăzi, s-a ajuns la concluzia că riscăm să mai avem decese şi chiar un număr semnificativ. Din păcate, încă numărul deceselor va creşte mai departe."

 "Sunt 90 în stare gravă şi critică. Sunt 90 care pot merge către mai bine, către mai rău. Dar, din aceste cazuri, un procent, statistic vorbind, poate fi cu riscul de a sucomba în timpul tratamentului." 

ACTUALIZARE 13:50 Trei membri ai formației Goodbye to Gravity — Andrei Găluț (voce), Alex Pascu (bas) și Bogdan Enache (tobe) — se află încă internați în spitalele din București, a declarat pentru AGERPRES reprezentantul Universal Music, Vlad Bușcă, aceștia fiind răniți în incendiul de la clubul Colectiv, în timpul concertului în care își lansau noul album.


Vlad Bușcă a menționat că informații despre cei trei membri ai formației Goodbye to Gravity pot fi obținute doar de rudele acestora.

Cei doi chitariști — Vlad Țelea și Mihai Alexandru — au murit.

 

ACTUALIZARE 01.11 Alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală au decedat, duminică, una la Spitalul de Arşi şi cealaltă la Bagdasar, numărul morţilor ajungând astfel la 29.

iştii vor face duminică primele autopsii, pe aproximativ 20 dintre trupurile neînsufleţite ale victimelor incendiului din clubul Colectiv şi, odată încheiată cercetarea la faţa locului, procurorii vor începe audierile.

ACTUALIZARE:  Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv, din Capitală, arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate în acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat, precizând că 17 dintre decedaţi nu au fost identificaţi.

Secretarul de stat ţn Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anunţat, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc la Guvern la ora 7.00, că la acest moment sunt 146 de persoane internate.
 
ACTUALIZARE:  145 de persoane sunt internate in urma incendiului, numărul oficial al persoanelor decedate este de 27, sursele spun că este vorba de 40. Ministerul Sănătății a făcut un apel pentru donarea de sânge la Spitalul de urgență Floreasca

O explozie puternică a avut loc vineri seară, la Clubul Colectiv, din sectorul 4 din București, din apropierea Maternității Bucur, în urma căreia zeci de persoane au fost rănite, urmând a primi îngrijiri la Spitalul Universitar și la Spitalul Floreasca.
 
Potrivit primelor informații, există 40 de persoane decedate şi peste 88 de răniţi.

lin Pândaru, unul dintre cei care a fost în această seară în club, a povestit la digi24 că în timpul concertului a pornit un incendiu din cauza unor artificii. Incendiul s-a extins rapid din cauza spațiului mic.

Bărbatul a povestit că toți oamenii s-au repezit spre ieșire și că s-a creat îmbulzeală.

Nu a avut loc nici o explozie, spune el, deși unii martori spun că au auzit zgomotul unei explozii. În club erau circa 500 de persoane, spune Alin Pândaru.
 
La fața locului se află atât Raed Arafat, cât și ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Autoritățile au intervenit cu mai multe autospeciale SMURD și cu zeci de medici, iar în operațiunile de salvare au intervenit și locatarii de la blocurile din jur. 
 
021 206 92 91 este numărul de telefon la care rudele sau prietenii celor care se aflau în club pot suna pentru a cere sau transmite informaţii - a spus Raed Arafat.