Azi este ziua Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Bisericii. Pe lângă milostenia sa, care a inspirat apariția darnicului Moș Nicolae, Sfântul Nicolae este recunoscut pentru numeroasele sale minuni.

Despre o parte dintre aceste minuni pot depune mărturie bucureștenii care trec pragul Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou, ctitoria Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu. Lăcașul aflat la kilometrul zero al Capitalei găzduiește mâna dreaptă a marelui Sfânt Ierarh Nicolae, iar la racla ce găzduiește sfintele moaște s-au petrecut numeroase minuni.

Despre una dintre cele mai recente, a depus mărturie publică Părintele Emil Cărămizaru, preotul paroh al Bisericii Sfântul Gheorghe Nou. Este vorba despre un libanez, Abdul Nasser, un musulman care s-a stabilit în România acum 14 ani. Abdel este căsătorit cu Gabriela, cărora Dumnezeu le-a dăruit 8 copii.

Povestea creștinării lui Abdel a fost relatată de părintele Cărămizaru:

"Într-o zi a venit la mine și mi-a spus că a visat o cruce în lumină și m-a rugat să-i spun ce înseamnă asta. I-am spus că trebuie să-L primească pe Hristos și dacă va face asta, eu însumi îi voi naș de botez. Așa a fost și Abdel a devenit Nicolae, prin taina Sfântului Botez".

După botez, însă, a venit marea încercare pentru Nicolae și familia sa. Libanezul a suferit un grav accident de mașină, în urma căruia doctorii îi dădeau șanse foarte mici de supraviețuire. 

"După accident, doctorii mi-au spus că Nicolae are șanse foarte mici să trăiască. Craniul îi fusese zdrobit, iar bucăți din cutia craniană îi intraseră în creier. Medicii mi-au spus că dacă va supraviețui, va rămâne cu sechele, inclusiv pierderi de memorie...El era în comă profundă atunci. În timpul operației, am săvârșit împreună cu colegul meu taina Sfântului Maslu, chiar lângă mâna Sfântului Nicolae. La jumătate de oră, m-a sunat Sara, fata lui și țipa...m-am speriat, am crezut că o să-mi dea o veste rea...Dar de fapt, țipa de bucurie: tatăl ei se trezise, era perfect lucid, nu avea nicio pierdere de memorie.

A doua zi am fost să-l vizitez, la Spitalul Sfântul Pantelimon, și mi-a spus așa. Părinte, l-am văzut pe Sfântul Nicolae, dar nu în vis, ci în realitate. A venit și mi-a pus mâna pe cap și mi-a zis așa: 'Ai opt copii și ai o răspundere mare față de ei'. Aceasta e mărturia lui și asta vă spun și eu", a spus Preotul Emil Cărămizaru la Radio Trinitas. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews