ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O companie lituaniană de dezvoltare imobiliară a cumpărat 11.000 de metri pătrați din terenul fostei Fabrici de Bere Grivița pentru a realiza un proiect mixt de clădiri noi de birouri și rezidențial. Ansamblul industrial aferent fostei fabrici de bere Grivița din strada Orhideelor nr. 46  a fost trecut pe linie moartă încă din 2005, după preluarea de către compania Heineken.

Terenul, care găzduiește trei clădiri monument, dependințele Mălțărie, Orzărie și Corp Administrativ ale fostei Fabrici de Bere Grivița, a fost cumpărat în schimbul sumei de cinci milioane euro.

Clădirile monument au reprezentat mare interes pentru dezvoltator, care a apreciat istoria locului și oportunitatea de a realiza un proiect mixt care să includă conversii, restaurări dar și clădiri noi de birouri și rezidențial.  La nivel global, compania lituaniană de dezvoltare imobiliară are experiență în dezvoltarea de proiecte pe piețele din Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus și România și are în plan extinderea în Germania și Marea Britanie. Compania deține active în valoare de peste un miliard de euro și realizează investiții folosind resursele proprii.se arată într-un comunicat al companiei Hanner Holding, citat de Agerpres.

Fabrica de bere Grivița, situată în zona Gării Basarab, a fost construită în 1869 de marele industriaș neamț Erhard Luther, la capătul Bucureștilor, pe așa-zisă șosea de centură, pe-atunci Șoseaua Basarabilor. A fost una dintre cele dintâi întreprinderi de bere din București și din România. Berea „Luther”, produsă în halele neamțului Erhard, devenise, în scurt timp, una dintre cele mai solicitate băuturi în hanurile, restaurantele și locantele Capitalei. În câțiva ani, fabrica „Luther” și-a câștigat statutul de furnizor al Curții Regale a României, fapt ce a sporit renumele mărcii. Fabrica a fost inclusă pe lista clădirilor monument din patrimoniul cultural bucureștean.