ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca urmare a scandalului major în care este implicată divizia americană a Planned Parenthood (Planned Parenthood Federation of America), prinsă că vinde organe de la copiii avortați și că are „plan” de avorturi în sarcini avansate, mai mulți eurodeputați au adresat Comisiei Europene interpelări pentru a lămuri relația acesteia cu traficanții de copii.
 
Dar, în pofida  criticii aprinse, Comisia lui Juncker rămâne imperturbabilă în sprijinul financiar pe care îl acordă principalului sindicat internațional al avorturilor.

În răspunsul remis la întrebarea eurodeputatei croate Marijana Petir, Comisarul pentru Sănătate Publică, Neven Mimica, recunoaște deschis:
 
„Comisia cunoaște speculațiile legate de programul de donare de țesuturi al Planned Parenthood Federation of America, membru asociat al International Planned Parenthood Federation.” Totuși, opinia comisarului este că nu există motive suficiente care să determine Comisia să oprească finanțarea IPPF, deoarece „Planned Parenthood Federation of America nu este printre beneficiarii fondurilor oferite de Uniunea Europeană.”

În răspunsuri anterioare la interpelări, Comisia a afirmat, potrivit culturavietii.ro, că subvențiile oferite din banii contribuabililor europeni către Planned Parenthood, de circa 20 de milioane de euro în ultimii 20 de ani, sunt cumva cerute de „Conferința Internațională asupra Populației și Dezvoltării și de necesitatea atingerii celui de-al Cincilea Obiectiv de Dezvoltare al Mileniului privind sănătatea maternă și accesul universal la drepturi reproductive”. Comisia susține că suspendarea fondurilor europene pentru corporație „ar putea duce la risc asupra vieților mamelor și copiilor lor, pentru că nu s-ar mai putea acorda sprijin adecvat în timpul sarcinii și nașterii, sau la o creștere a sarcinilor nedorite, din cauza indisponibilității planning-ului familial.”

Acesta răspuns este în sine un nonsens, pe care de altfel Comisia îl tot repetă la fiecare interpelare pe tema dată. Nici una din cele două instrumente internaționale precizate nu solicită Uniunii Europene să finanțeze avorturile în țări terțe. Tocmai, a exclude Planned Parenthood de la primirea de fonduri europene ar face ca respectivele sume de bani să devină disponibile pentru furnizorii de adevărate servicii de sănătate maternă și îngrijire de urgență, în loc să fie utilizate pentru avorturi.