ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România avea, la începutul acestui an, 22,223 milioane de locuitori înregistrați oficial după domiciliu, în scădere cu circa 19.000 comparativ cu începutul anului 2016, iar îmbătrânirea populației a accelerat semnificativ, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

La 1 ianuarie 2016, numărul de persoane înregistrate cu domiciliul în România era de 22,242 milioane, în scădere de la 22,279 milioane la începutul lui 2015, scrie News.ro.  Datele oficiale arată că 56,3% din populație locuiește la orașe, iar 51,2% dintre locuitori sunt femei. Totuși, datele sunt diferite de cele obținute în urma recensământului din 2011, care indicau faptul că România are o populație reală mult mai mică, de circa 20 de milioane de locuitori.

Diferența provine din nedeclararea schimbărilor de domiciliu de către românii care pleacă în alte state și care rămân înregistrați în continuare în registrele românești, spun statisticienii. Emigrația și natalitatea scăzută înrăutățesc în continuare situația demografică a României.

"Fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, populația vârstnică de 65 ani și peste depășind cu 269.000 persoane populația tânără de 0-14 ani", se precizează în comunicatul INS.

La începutul acestui an, 3,55 milioane de români aveau vârsta peste 65 de ani, în timp ce numărul de copii cu vârsta de cel mult 14 ani era de doar 3,281 milioane, raportul fiind considerat unul îngrijorător de către demografi.