ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Calea Victoriei va deveni cale pietonală la sfârșitul săptămânii, în preajma sărbătorilor pascale, a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea, precizând că începe acțiunea de curățenie, pentru că în prezent „orașul pare că este bombardat, părăsit”, iar centrul arată „deplorabil”, cu foarte multe clădiri cu fațade murdare, magazine cu vitrine nespălate și multe afișe lipite pe pereții clădirilor, scrie News.ro.

„Ne pregătim pentru ca în preajma sărbătorilor pascale, Calea Victoriei să devină cale pietonală. Ea va fi un exemplu de curățenie, de civilizație, toate vitrinele trebuie să fie bine curățate, înfrumusețate și să arate așa cum ne place. Vor avea loc și vor fi amenajate scene pentru spectacole, doar la sfârșitul săptămânii, mă refer de vineri seara până duminică seara, pentru a nu perturba traficul rutier în timpul săptămânii”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că au existat solicitări din parte bucureștenilor pentru o cale pietonală și a considerat că cea mai potrivită este Calea Victoriei, dar nu cum arată în prezent, pentru că nu este îngrijită și sunt foarte multe spații comerciale abandonate. Legat de acest lucru, edilul a spus că se gândește să fie impuse niște reguli proprietarilor care dețin spații comerciale în zona centrală a Capitalei, ca aceștia să nu aibă voie să le țină neînchiriate, iar dacă nu sunt închiriate, să amenajeze vitrinele.

„Dacă mergeți acum pe Calea Victoriei, pe bulevardul Magheru sau în Centrul Vechi, orașul pare că este bombardat, că este părăsit. Ceea ce nu este așa. Dar realitatea din teren este cruntă. Ni s-a spus că nu s-au mai închiriat foarte multe spații, pentru că prețul este foarte ridicat. Dar cei care au astfel de spații în zona centrală, au și responsabilități civice față de București. Dacă tot nu le închiriază și țin la tariful ridicat, măcar să amenajeze”, a spus primarul Capitalei.

Firea a adăugat că, în ceea ce privește Centrul Vechi, au fost luate mai multe măsuri de igienizare, inclusiv la solicitările proprietarilor de terase din zonă. Astfel, vor fi amenajate mai multe tomberoane și vor fi suplimentate echipajele de poliție.

Primarul a mai spus că vor fi luate măsuri ca inclusiv cei care locuiesc în apartamentele de deasupra teraselor să păstreze curățenia.

„În imobilele de deasupra teraselor, se vor lua toate măsurile pentru ca acele familii care locuiesc acolo să păstreze curățenia orașului și să nu mai fie situații ca în primăvara și vara trecută, în care turiști sau chiar bucureșteni se aflau în zonă pentru a se relaxa, iar deasupra se aruncau gunoaie pe balcon, mirosea foarte urât, ca să nu mai spun că apăreau rozătoare”, a adăugat Firea.

Primarul Capitalei a insistat asupra faptului că centrul orașului arată „deplorabil” și că sunt foarte multe clădiri cu fațade murdare, magazine cu vitrine nespălate și multe afișe lipite pe pereții clădirilor.

„Am demarat deja în forță acțiunea de curățenie și înfrumusețare pe Calea Victoriei și bulevardul Magheru și, de asemenea, a Centrului Vechi. Aceste zone arată deplorabil. Am început să luăm măsuri, să contactăm proprietarii clădirilor pentru a-i înștiința că au și ei obligații legale, pentru a nu permite ca aceste clădiri din zona centrală a Capitalei să fie murdare, să aibă fațadele neîngrijite, să permită anumite desene cu anumite caractere, care nu au ce căuta într-un oraș civilizat. De asemenea, sunt foarte multe vitrine nespălate, neîngrijite de mult timp, locuri abandonate, afișe peste afișe. Zona centrală a orașului arată foarte murdar și foarte urât”, a mai spus primarul.